"Aslantepe'de 10 bin seyirci sahayı göremiyor"

Güncelleme Tarihi:

Aslantepede 10 bin seyirci sahayı göremiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 11:01

Euro 2016'ya aday olan Türkiye Futbol Federasyonu bazı maçları oynatmayı düşündüğü Aslantepe'deki Türk Telekom Arena'yı bir Alman firmasına denetletti. Stadın UEFA kriterlerine uymadığı şöyle rapor edildi: "52 bin koltuğun 10 bininde sahanın bir bölümü görülmüyor, koltuk araları çok dar." Mimar Mete Arat ise bu arapora, "52 bin seyirci, stadın neresinde oturursa otursun sahanın tamamını görebilir."

Haberin Devamı

Seyrantepe bitince böyle olacak / Galeri

Habertürk Gazetesi'nden Bülent Günal'ın haberine göre; Galatasaray'ın yeni mabedi Aslantepenin üzerinden kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Son teknolojiyle inşa edilmesi planlanan 52 bin kişilik stadın, çağın gerekliliklerine uymadığı ortaya çıktı.

Ali Sami Yen Stadı'nın çilesini çekn taraftarlarını memnun edebilmek için yeni evinin son derece konforlu bir biçimde yapılmasını isteyen Galatasaray Kulübü'nün bu düşüncesine rağmen koltuk düzenlemesinin "safları sıklaştıralım" mantığıyla yapıldığı anlaşıldı. Bu gerçek, Euro 2016 için yapılan denetimler sayesinde ortaya çıktı.

10 BİN FİRE VERİLMİŞ

Euro 2016'ya talip olan Türkiye Futbol Federasyonu, Türk Telekom Arena'yı bir Alman firmasına denetletti. Alman Arenacom firmasının hazırladığı raporda, stadın 2016 için çıtayı bir hayli yükselten UEFA'nın yeni kriterlerine uygun olmadığı rapor edildi. Gerekçe'de TT Arena'nın, UEFA'nın yeni uygulamaya başladığı "seyirci konforu" kriterlerine uymadığı, çünkü stattaki 10 bine yakın koltuğun, sahanın bir bölümünü göremediği belirtildi.

Haberin Devamı

UEFA'nın, bilet alan her izleyicinin sahayı aynı kalitede görmesini istediğini belirten Alman denetçiler, sorunun koltuk aralarında gerekli mesafelerin bırakılmamasından kaynaklandığını vurguladı.

KOLTUKLARDA REVİZYONA GİDİLİYOR

Bu şartlarda 10 bin koltuk için bilet satılamayacağı uyarısı yapılması üzerine harekete geçen Türkiye Futbol Federasyonu'nun girişimleriyle, Seyrantepe'nin koltuk planlamasında revizyona gidiliyor.

UEFA ile sürdürülen görüşmelerde yapılması gerekenlerin tam olarak öğrenildiğini belirten Federasyon yetkilileri, kapasitede bir miktar azaltmaya gidilmesi halinde stadın 2016 kriterlerini tutturacağını ifade etti.

UEFA'nın seyirci sayısının 50 binin altına düşmesini istemediği  ama bu 2 bin kişilik firenin gerekli çalışmalar için yeterli olabileceği belirtiliyor.

MİMAR ARAT: 52 BİN SEYİRCİ SAHAYI GÖREBİLİR

TT Arena'nın mimarı Mete Arat ise eleştirileri göğüsledi ve denetim raporuna karşı çıktı.

UEFA kriterlerinin yeni değiştiğini söyleyen Arat, dünyanın en önemli futbol arenalarındaki standartları dikkate aldıklarının altını çizdi ve ekledi: "TT Arena'da 52 bin seyirci, stadın neresinde oturursa otursun sahanın tamamını görebilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!