Aslan umut tazeledi: 1-0

Güncelleme Tarihi:

Aslan umut tazeledi: 1-0
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2003 02:03

Grubundaki ilk 2 maçını kaybeden G.Saray, Yunan rakibini devirip, hayata döndü. Hakan Şükür'ün 6. dakikada direkten dönen kafa vuruşunun 3 dakika sonrasında Cihan, şahane bir gol attı. Öne geçtikten sonra duraklayan Aslan, kalesinde üst üste tehlikeler yaşadı. Ancak, gecenin kahramanı Mondragon, olağanüstü kurtarışlarıyla Olympiakos’a gol izni vermedi.

DOĞRUSU, Aslan’ın Avrupa destanlarını özlemiştik. Dün gece G.Saray için kurtuluş günü olarak ilan edildi. İmparator Fatih Terim emri verdi, ‘‘Alınacak 12 puan var. Bu işe Olympiakos'la başlayacaksınız. Savaş yeni başlıyor.’’ Urs Meier'in çaldığı düdükle İmparator'un askerleri akına başladı.

6. dakikada Hakan Şükür'ün direkten dışarıya çıkan kafa vuruşu tribünleri ayağa kaldırdı. 9. dakikada, ‘‘sol kanatta ne işi var’’ dediğimiz Cihan, sağ tarafta ortaya çıktı. Arif'e verdi, aldı ve yaptığı plase vuruşla taraftarını sevince boğdu: 1-0.

Olympiakos 16. dakikada Castillo ile ilk ciddi atağını geliştir. 22. dakikada Prates-Arif-Hakan Şükür ortaklığıyla başlayan atak, kaleci Bucek'in ellerinde iflas etti.

G.Saray bu dakikadan sonra kendini dinlenmeye aldı. Olympiakos'a Türk misavirperverliğini göstererek ‘‘biraz da siz gelin’’ dedi. 29. dakikada Djordjevic, 32. dakikada Stoltidis, Mondragon'u zorladı.
G.SARAY
Mondragon (9)
Prates (7)
(Dk.69 H.Ünsal 6)
De Boer (7)
Bülent (8)
Ergün (7)
Sabri (6)
(Dk.90 Suat )
Ayhan (7)
Batista (8)
Cihan (7)
Arif (6)
(Dk.76 Petre 5)
H.Şükür (6)
OLYMPIAKOS
Bucek (6)
Pantos (6)
Antzas (6)
Anatolakis (7)
Venetedis (5)
Mavrogenidis (5)
(Dk.85 Tatsis )
Karambeu (6)
Stoltidis (6)
(Dk.62 Kafes 5)
Djordjevic (8)
Giovanni (7)
Castillo (7)
(Dk.77 Georgiadis 5)
STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Urs Meier (6), Buragina Francesco (6), Iseli Martins (6) İsviçre)
GOLLER: Dk.9 Cihan
SARI KARTLAR: DDk.17 Castillo, Dk.24 Stoltidis, Dk.34 Ayhan, Dk.43 Giovanni, Dk.44 Prates, Dk.90+4 Hakan Şükür

İkinci yarıya Olympiakos hızlı başladı. 50’de Castillo kaleyi yokladı. Kısa sürede toparlanan G.Saray, 56. dakikada Hakan'la yüzde 100 bir golü kaçırdı. Arif'in pasında topla buluşan tecrübeli golcü, meşin yuvarlağı boş kale yerine auta attı. Bu dakikadan sonra Aslan yoruldu. Olympiakos da bu fırsatı kaçırmadı. 59. dakikada Giovanni'nin kafa vuruşu direkten döndü. Yunan ekibi durmak bilmiyordu. 62. dakikada Djordjevic sağ kanattan ceza sahasına girdi. Şutunda top, kale direğini yalayarak yandan auta gitti. 64. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Djordjevic ortaladı, Giovanni öyle bir kafa vurdu ki herkesin yüreği ağzına geldi. Ancak melekler dün akşam Cimbom'u hiç yalnız bırakmadı.

71. dakikada Djordjevic yine soldan girdi. Ortasını yaptı, Kafes topa dokunamayınca G.Saray bir kez daha rahat nefes aldı. Bu dakikadan sonra sahada tam bir kördövüşü vardı. Tek olmayan şey G.Saray'dı. Olympiakos şuursuzca saldırıyor, Cimbom karşılıyordu. Olympiakos, 90. dakikaya kadar uğraştı, ancak G.Saray'ı yıkamadı: 1-0.

Hasan Şaş Yunan TV’sinde

YUNAN
televizyonları, Olympiakos maçı için geldikleri İstanbul'da, Hasan Şaş'ın günlük hayatını görüntülediler. Fatih Terim ve takım arkadaşları ile özel röportajlar yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!