Aslan, tilki ve kaplan

Güncelleme Tarihi:

Aslan, tilki ve kaplan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

Dünyanın en zor dayanıklılık rallilerinden Dakar Rallisi bugün Arjantin’in Mar del Plata şehrinde başlıyor. Önceki yıllardan farklı olarak 2012’de motosiklet kategorisinde Kemal Merkit’e bu kez iki Türk sporcu daha eşlik ediyor: Selçuk Bektaş ve Şakir Şenkalaycı. Bu üç isim hiçbir mekanik destek almadan kumul ve kayalıklardan oluşan 8 bin 300 kilometrelik parkuru tamamlamaya çalışacak.

Haberin Devamı

ÇÖL KAPLANI KEMAL MERKİT (51)

10 kez finiş görmeden Dakar’ı bırakmam

Bu yıl üç kişilik bir ekiple Dakar’dayız. Sekizinci kez katılıyorum. Hedefim 10 kez finiş çizgisini görmek. Önceki yıllarda İspanyol, Fransız, Hollandalı yarışçıların çokluğunu görür ve onlara özenirdim. Hep bir takım halinde yarışmanın hayalini kurardım. 2007’de Kutlu Torunlar’la yarıştıktan sonra hep kendi başımaydım. Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle bu yıl üç kişilik takımımızı oluşturduk. Dakar’da startta bulunmak kolay, bitiş kürsüsünde bulunmak çok zor. Katılımcıların yarısına yakını yarışı tamamlayamıyor. Çünkü pist yarışları ve rallilerden farklı olarak her gün hiç bilmediğiniz bir parkurda yarışıyorsunuz. Bu yüzden katılım kriterleri son derece sıkı. Dünya Enduro Şampiyonası yarışlarına, itibarlı bazı uluslararası yarışlara katılmış kişileri seçiyorlar.

Haberin Devamı

ÇÖL ASLANI SELÇUK BEKTAŞ (45)

Etap sonundaki dayanışma bile çok önemli

İlk kez katılıyorum Dakar Rallisi’ne. 2011’de Abu Dabi Desert Challenge’da ve Romaniacs’ta yarışıp buraya hazırlandım. Elbette ayrı motosikletlerde yarışıyoruz ve 15 gün boyunca 8 bin kilometrelik özel etaplar boyunca yolumuz her zaman kesişmeyecek. Üç kişi katılmanın şöyle bir önemi var: Dünyanın en zor yarışında en zor şekilde yarışıyoruz. Servissiz motosiklet kategorisindeyiz. Mekanik servis almadan yarışanlar bu işin gerçek kahramanları. Bu ortamda sürekli dayanışma içinde olacağız. Etap sonlarında ben yorgun argın varış noktasına gelmişken arkadaşımın motosikletimin bakımına, tamirine bir el atması bile çok önemli. Veya navigasyon sorunu çektiğimde takım arkadaşlarımdan destek alabilirim.

ÇÖL TİLKİSİ ŞAKİR ŞENKALAYCI (30)

Bütün gün aç yarışabiliyorum

20 yıldır motosiklet yarışlarının içindeyim, zor şartlara da alışığım. Çok sıcak havalarda da yarıştım daha önce. Dakar’daki en zor nokta dayanıklılık. Dayanıklılığımı artırmak için birkaç yarışta kendimi denedim. Dakar’da benim için asıl yarış sekizinci günden sonra başlayacak. O ikinci haftada vücudun yorgunluğu atma seviyesini göreceğiz. Bu açıdan beslenme ve uyku çok önemli. Gerçi ben bütün gün aç yarışabiliyorum. Ancak akşam kamp alanında yemeğe saldırıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!