Aslan Lokomotiv'i devirdi: 0-2

Güncelleme Tarihi:

Aslan Lokomotivi devirdi: 0-2
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2002 21:20

Galatasaray, deplasmanda Lokomotiv Moskova'yı 2-0 yenerek, Devler Ligi'ne 3 puanla başladı. Cimbom'un gollerini Sarr ve Arif attı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Lokomotiv Moskova'yı 2-0'la geçti Devler Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptı. İlk yarısında iki kez topu direkten dönen Cimbom, ikinci yarıda Muhammed Sarr ve Arif'in golleriyle sonuca gitti. Mondragon rakip forvete geçit vermedi. Moskova'da güzel bir futbol sergileyen Cimbom, Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla başladı.

Mücadele ev sahibi Lokomotiz Moskova'nın vuruşu ile başladı. Zorlu karşılaşmada ilk tehlikeli atağı Galatasaray geliştirdi. Ergün'ün defansın arkasına attığı topa hareketlenen Arif, ceza sahasının sağında topla buluştu; kale sahası sağ çaprazından çok sert vurdu. Defansa da çarpan top üst direkten geri geldi.

Bu atağın bir dakika sonrasında bu kez Lokomotiv Moskova tehlikeli geldi. Defansın arkasına aşırtılan topla buluşan Julio Cesar'ın vuruşunda top az farkla yandan auta gitti. Hemen sonrasında ev sahibi ekip, yine Brezilyalı oyuncusu ile Galatasaray kalesinde bir tehlike daha yarattı. Ceza sahasının hemen dışında topla buluşan J.Cesar'ın sert vuruşunu kaleci Mondragon güçlükle kornere çeldi.


8Kaleyi bulan şut 7
8Şut 8
22 Faul 8
7 Korner 5
0 Ofsayt2
Sarı kartlar
Dk.14 Pachinine
Dk.64 Evseev
Goller:
Sarr 72'
Arif Erdem 81'

Haberin Devamı

Bu dakikadan sonra oyunda kontrolü eline geçeren ve rakip kalede daha çok pozisyon yakalayan sarı kırmızılılar, üst üste faullere maruz kaldılar. 19. dakikada Hasan, sağ kanattan getirdiği topla ceza sahasına girdi, vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

MONDİ İZİN VERMEDİ

Rakip kalede gol arayan Cimbom'un 30. dakikada defanstaki büyük hatasında pozisyon bulan Vadim Evseev, Mondragon ile karşı karşıya kaldı; vuruşunda Mondi topu ayakları ile uzaklaştırdı. Meşin yuvarlak ceza sahası dışında yine L.Moskava ileri ucunda kaldı; sert şutta top savunmaya da çarpıp kornere gitti.

YİNE DİREK

Felipe'nin 42. dakikada ceza sahası dışından yaptığı etkisiz şutun bir dakika sonrasında bu kez ceza sahası sol çaprazında Ergün topla buluştu. Sağ ayağı ile yaptığı vuruş, kale yan direğinden kale çizgisine paralel auta gitti. İlerleyen dakikalar gol getirmeyince ilk 45 dakika başladığı gibi golsüz sona erdi.

ATAKLAR YİNE SONUÇ VERMEDİ

Birer oyuncu değişikliği ile ikinci yarıya başlayan her iki takım da ilk dakikaları orta sahada kabul etti. Oyunun kontrolünü yine elden bırakmayan Cimbom, 56. dakikada Felipe'nin verkaçlarla geldiği pozisyonda gole çok yaklaştı. Ceza sahası yayı üzerinden sert vuruşunda kaleciden dönen top, Arif'in kafasının üzerinden oyun alanına döndü. 61. dakikada ceza sahası sol çaprazında bomboş pozisyonda topla buluşan Lekgetho'nun vuruşunda top kaleci Mondragon'da kaldı. Bu pozisyondan 2 dakika sonra Lokomotiv'in kullandığı serbest vuruşta, mesafe çok uzak olmasına karşın, sert gelen topu Mondragon topu güçlükle çeldi.

...VE GOL GELDİ

68. dakikada gelişen Lokomotiv atağında topla buluşan Julio Cesar, ceza sahasına girer girmez vurdu; top Mondragon'da kaldı. Bu pozisyondan 4 dakika sonra Galatasaray'ı golü geldi. Oyuna sonradan giren Muhammed Sarr, soldan gelen ortaya çok iyi yükseldi. Kafa vuruşunda topu, kalecinin uzamayacağı köşeye gönderdi: 0-1

81. dakikada bu kez Arif'i pozisyona sokan Ergün oldu. Ergün'ün defansın arkasına derinlemesine gönderdiği topla buluşan Arif, plase bir vuruşla Galatasaray'ı 2-0 öne geçiren golü attı. İlerleyen dakikalar başka gol getirmeyince Cimbom, Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla iyi bir başlangıç yaptı.

Lokomotiv Moskova
1 Ovchinnikov
2 Nizhegorodov
3 Drozdov
4 Lekcetho
5 Ignashevitch
8 Maminov
10 Loskov
11 Julio Cesar
14 Pachinine
15 Buznikin
16 Evseev

Yedekler
22 Khapov
6 Sirkhayev
17 Sennikov
18 Obradovic
19 Vucicevic
25 Pimenov
55 Adamu

Teknik Direktör
Yuri SEMIN
Galatasaray
1 Mondragon
3 Bülent Korkmaz
4 João Batista
6 Arif Erdem
10 Jorge Felipe
11 Hasan Sas
18 Ayhan Akman
21 Sergio Almaguer
22 Ümit Davala
57 Hakan Ünsal
67 Ergün Penbe

Yedekler
16 Kerem Inan
5 Emre Asik
9 Ümit Karan
17 Fabio Pinto
19 Cihan Haspolatli
20 Sarr
25 Christian

Teknik Direktör
Fatih TERIM
Hakemler
BUSACCA Massimo (İsviçre)
Yardımcı Hakemler
BURAGINA Francesco (İsviçre)
ZUEGER Felix (İsviçre)
Dördüncü hakem
BERTOLINI Carlo (İsviçre)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!