Aslan burak’la güldü: 1-0

Güncelleme Tarihi:

Aslan burak’la güldü: 1-0
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Okan, Popescu, Hakan Ünsal, Suat, Tugay ve Hagi'den yoksun oynayan G.Saray, Erzurum karşısında istediği üç puanı 69. dakikada Burak'ın golü ile elde etti. Sarı kırmızılılar girdikleri en az 5 net gol pozisyonunu da değerlendiremedi.

Yedek bile yoktu

Eksiler nedeniyle Erzurum'a 15 kişilik kadro ile giden Galatasaray 90 dakika boyunca üstün oynayan taraftı. Ancak sarı kırmızılılar katı Erzurum savunmasını aşmakta çok zorlandı. Savunmaya çekilen ve bir tek Muhammed ile gol arayan Erzurum karşılaşma boyunca bir tek teklikeli atak geliştirebildi.

Galatasaray, altı eksikle çıktığı Erzurumspor maçında üç puanı tek golle buldu: 1-0.

10. dakikada Ufuk, Arif'in ceza yayı üzerinden gönderdiği topa sert vurdu, meşin yuvarlak Altay'ın kontrolünde dışarı gitti.

13. dakikada Altay'ın degajını Ali Yılmaz'dan önce araya giren Fatih kalecisi Taffarel'e göndermek istedi. Aradan sıyrılan Muhammet topa yetişemedi.

18. dakikada Abdülkadir, Ümit'ten söktüğü topu Zafer'e aktardı. Zafer- Muhammed paslaşmasında topla buluşan Ali Yılmaz'ın sert şutunu Taffarel kornere gönderdi.

25. dakikada Kürşat sağdan hızla çıktı ve pasını yerden Muhammed'e verdi. Kaleye sırtı dönük olan Muhammed topu kaldırdı ve rövaşata ile Taffarel'e yokladı. Ancak Brezilyalı kaleci başarılıydı.

44. dakikada Arif kontra bir topla ilerlerken Altaycan faulle durdurdu. Ümit'in 40 metreden atışında top savunmaya çarptı, kornere gitti. Ve devre 0-0 kapandı.

Galatasaray maçın ikinci yarısında da üstün oynayan taraftı.

48. dakikada Ümit sağ kulvardan topu 50 metre kadar sürdü ve ortaladı, Hakan Şükür ayağının içiyle rahat bir pozisyonda olmasına karşın topu dışarı gönderdi.

54. dakikada Muhammed, Vedat'ı kolayca geçti, kale sahası köşesinden ortaya gönderdi, top Galatasaray savunmasına çarptı, Taffarel yatarak aldı. 69. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Arif topu sağ kanattan kaleye ortaladı, Hakan topuk pasıyla Burak'ı gördü. Burak topu kaleci Altay'ın uzanamayacağı köşeye bıraktı: 0-1.

71. dakikada Hakan ceza alanına girerken faulle durduruldu. Emre'nin faul atışı üstten dışarı çıktı.

75. dakikada Arif soldan önce Alpaslan'ı, sonra Furkan'ı geçti. Kale önüne gönderdiği topu Altay yatarak aldı.

83. dakikada Emre, Arif'i ceza çizgisi üzerinde topla buluşturdu. Arif'in köşeyi bulan şutunu Altay yatarak tuttu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında sonucu etkileyecek atak olmadı ve maç Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

STAT: Cemal Gürsel

HAKEMLER: Serdar Tatlı (***), Engin Çırakoğlu (***), Ercan İnegöllüler (***)

ERZURUMSPOR: Altay (**)- Kürşat (**), Furkan (**), Alpaslan (**), Ömer (**) (Dk.84 Hüseyin), Altaycan (**)- Taner (***) (Dk.72 Faysal **), Abdülkadir (***), Zafer (**)- Ali Yılmaz (*) (Dk.46 Coşkun *), Muhammed (*)

YEDEKLER: Prunea- Salih, Burak, Soner

GALATASARAY: Taffarel (***)- Ümit (**), Bülent (***), Fatih (***), Ergün (**)- Arif (***) (Dk.88 Alper), Emre (***), Ufuk (**) (Dk.35 Vedat **), Hasan (**)- Burak (**) (Dk.78 Tolunay **), Hakan Şükür (*)

YEDEKLER: Mehmet

GOL: Dk.69 Burak

SARI KART: Altaycan (Erzurum)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!