Aşkın pasaportu yok

Güncelleme Tarihi:

Aşkın pasaportu yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2002 02:06

Milli atletimiz Kemal Güner, aşkı uğruna Bulgar vatandaşlığına geçiyor. Sporcumuz, eşi Nora'yı daha sık görebilmek için çifte vatandaşlık hakkını kullanıp, Bulgar pasaportu almak için girişimlerde bulundu.

TÜRK OLDU

Onların aşkları pistte başladı. Bulgar Nora ile Türk Kemal'in fırtına aşkları nikah masasına kadar gitti. Önce Kemal, Bulgarların Avrupa şampiyonu kızı Nora'yı Türk vatandaşı yaptı. Bulgar kızı, ay-yıldızlı mayoya kısa sürede alıştı. Bir kürsüden inip diğerine çıktı. Balkanlarda, Akdeniz Oyunları'nda ve milletler kupalarında istiklal marşımızı dinletti.

NORA'NIN TEKLİFİ

Eski bir Avrupa şampiyonu olan ve hastalığın pençesindeki babası Vladimir Ivanov'a, Grand Prix yarışmalarında kazandığı ödüllerle bakmak zorunda olan Nora, yılın büyük bölümünü Bulgaristan'da geçirdiği için Kemal'den ayrı kalıyordu. Kemal'in vize ve oturma izni sorunlarıyla karşılaşması üzerine Nora, eşine bir teklifte bulundu.

ÇİFTE VATANDAŞ

‘‘Kemal, sen Türkiye'de, ben Bulgaristan'da bu böyle olmayacak. Gel seni Bulgar vatandaşlığına geçireyim, yanımda kal’’ dedi. Kemal, Nora'nın bu çifte vatandaşlık teklifini olumlu karşıladı. Sofya'da önce oturma izni, ardından da vatandaşlık işlemleri başladı. Önce Kemal, Nora'yı Türk vatandaşı yapmıştı. Şimdi de Nora, eşi Kemal'i Bulgar vatandaşı yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!