ASKİ’den akıllı yönetim sistemi

Güncelleme Tarihi:

ASKİ’den akıllı yönetim sistemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 16:03

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde Akıllı Yönetim Sistemleri Şubesi kuruldu.

Haberin Devamı

Merkezde incelemelerde bulunan ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, “Akıllı yönetim sistemi ile yüzde 36 olan kayıp kaçak oranını 2019’da yüzde 25’e çekmeyi planlıyoruz” dedi. Merkezde içme suyunun, kaynaktan arıtma tesisine kadar izlediği tüm yolu an be an izleyecek. Tüm verilerin tek bir alt yapı üzerinden yönetileceği merkezde, alt yapı sorunlarının giderilmesi çalışmaları sırasında bir başka sistemin zarar görmesi de engellenmiş olacak. Merkez sayesinde arızalara da anında müdahale edilebileceğine dikkat çeken Kınacı şu bilgileri verdi:

ARIZAYA ANINDA MÜDAHALE

“Bundan sonra alt yapı sorunlarını nokta atışı ile tespit ederek hem zamandan hem de bütçeden tasarruf sağlayacağız. Akıllı yönetim sistemi ile yüzde 36 olan kayıp kaçak oranını 2019’da yüzde 25’e çekmeyi planlıyoruz. Şu an Ankara’nın su ihtiyacını 7 barajla karşılıyoruz. Barajların doluluk oranlarını bu sistemle takip etmek daha kolay olacak. Şebekelerin izlenmesi, şebekelerde basınç hızı başta olmak üzere herhangi bir arıza meydana geldiğinde onların nerede yaşandığını da kolayca tespit edebileceğiz. Su kesintileri noktasında da takibimiz kolaylaşacak. Arıza durumlarında anında müdahale mümkün olacak.” Kınacı, ASKİ’nin 20 yılı aşkın süredir kullandığı SCADA sisteminin de akıllı yönetim sistemleri çerçevesinde yenileneceğini söyledi.

Haberin Devamı

SUSUZLUK RİSKİ YOK

Öte yandan ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, Ankara’da susuzluk riskinin bulunmadığını açıkladı. Kınacı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara il merkezini besleyen baraj ve göletlerin tam dolu durumdaki hacmi, Kesikköprü ve ilçeleri besleyen göletler hariç, 1 milyar 586 milyon 513 bin metreküp olup Ankara’nın yaklaşık 4 yıllık su ihtiyacını karşılamaktadır. 16 Şubat 2018 itibarıyla doluluk oranı yüzde 21.66 olup susuzluk riski yoktur” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!