ASKİ ekipleri çalışmaya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

ASKİ ekipleri çalışmaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 10:52

ASKİ ekipleri çalışmaya devam ediyor

Haberin Devamı

ADANA ,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların kış aylarında meydana gelen aşırı yağmur ve kar yağışlarında mağdur olmamaları için çalışmalarına devam ediyor.

ASKİ, tüm ilçe ve mahallelerde meydana gelen arızalara anında müdahale ederken, ASKİ Koordinasyon Merkezi (ASKOM) 'ALO 185' hattına gelen ihbarlar da anında değerlendirilerek çözüme kavuşturuluyor. Kanal açma araçları ile tıkanıklıklar gideriliyor ve vidanjörler aracılığı ile evsel ve endüstriyel nitelikli atık sular toplanıyor.

EKSİ 15-20 DERECE SOĞUKTA ÇALIŞIYORLAR

ASKİ İçme Suyu Daire Başkanlığı ekipleri vatandaşların mağdur olmaması için eksi 15 ila 25 derece arasındaki soğuk havada sorunları tespit edip yerinde onarıyor. Yoğun kar yağışının yaşandığı bölgelerde çalışmalara ağırlık veren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, bir yandan karın altında arızaları gidermek suretiyle vatandaşların susuz kalarak mağdur olmaması için aralıksız hizmet verirken bir yandan da karla mücadele ederek yolların açılmasını sağlıyor. Özellikle vatandaşların kış mevsimi nedeniyle zor durumda kaldıkları Tufanbeyli, Feke, Saimbeyli, Aladağ, Pozantı gibi ilçelere ağırlık veriliyor.

KANAL VE IZGARA TEMİZLİĞİ YAPILDI

ASKİ ekiplerinin yaz başından bu yana rutin olarak Adana genelindeki tüm mahallelerde ve ilçelerde sürdürdüğü kanal ve ızgara temizliği çalışmaları da, yaşanan aşırı yağmur ve kar yağışlarında meyvesini verdi. Daha öncesinde su baskınlarının ve taşkınlarının meydana geldiği noktalarda artık bu ve benzeri sorunlardan yaşanmadı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!