ASKF Başkanı Mengüç'ten Vali Yazıcı'ya ziyaret

Güncelleme Tarihi:

ASKF Başkanı Mengüçten Vali Yazıcıya ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 10:39

ASKF Başkanı Mengüç'ten Vali Yazıcı'ya ziyaret

Haberin Devamı

AMATÖR Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Metin Mengüç, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret eden

ASKF Başkanı Metin Mengüç, Balıkesir'in amatör sporda iyi bir konumda olduğunu, Vali Yazıcı'nın özellikle amatör sporla yakından ilgilendiğini, bu durumun kent için büyük bir şans olduğunu, böylelikle kente sayısız başarılı sporcu kazandıracağını kaydetti.

Federasyon temsilcilerinin ziyaretinden büyük memnunluk duyduğunu söyleyen Vali Yazıcı ise amatör spora gönül veren yöneticilere teşekkür etti. Yazıcı, "Sporcularımıza bir nebze de olsa yardımcı olmak beni fazlası ile memnun ediyor. Siz değerli yöneticilerde çok iyi görev yapıyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Balıkesir Valiliği olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" dedi.

Eğitimin ve sporun birbirini tamamladığını, bu ayrılmaz iki parçayı okullarda buluşturarak başarılı sporcular yetiştirmek istediklerini kaydenen Yazıcı, "Balıkesir'de Eğitimin Niteliğini Geliştirme İzleme (BENGİ) projesi kapsamında, 'Sporda Yetenek 10'la Gelecek' adı altında bir proje başlattık ve her öğrencinin bir amatör spor dalı ile ilgilenmesini sağlayıp, değişik branşlarda başarılı sporcular yetiştirmeyi planlıyoruz. Geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin spor yapmalarını teşvik ederek kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamak ve gençlerimizi geleceğe güvenle hazırlamak zorundayız. Spor yapan gençler, kötü alışkanlıklardan uzak olur. Kültür, sanat ve spor, toplumları bir arada tutan ortak değerlerdir ve geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır. Çocuklarımıza istedikleri branşta spor yaptıracağız. Çocuğun malzemelerini sağlama konusunda, belediyelerimiz, sosyal yardımlaşma vakıflarımız, kurumlarımız elbirliğiyle ihtiyaçları karşılayacak. Bu proje ile iki tane sonuç elde etmiş olacağız. Kendini buralarda ifade edemeyen gönlünden geçirdiği arzu ettiği halde buralara katılamayan çocuklarımıza bu imkanları açarak onlarında yapabileceğini göstereceğiz, onlarında mutlu olmasını sağlayacağız. Doğal olarak daha fazla yeteneği keşfetme imkanımız olacak. Daha fazla şampiyon çıkartacağız. Daha fazla başarı çıkartacağız. Her kurumun sosyal sorumlulukları var. Bunu bu çerçevede düşünüyoruz. Önceliğimiz dezavantajlı grup diye tarif ettiğimiz orta gelir ve alt gelir grubunun çocuklarıyla özellikle ilgileneceğiz, spor dünyasına kazandıracağız" diye konuştu.

Başkan Mengüç, ziyaret sonunda Balıkesir Valisi Yazıcı'ya amatör spora katkılarından dolayı plaket verdi.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!