Askerlik yerleri açıklandı mı? 97/1 askerlik yeri sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Askerlik yerleri açıklandı mı 97/1 askerlik yeri sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 20:05

Askerlik yerleri açıklandı mı sorusunun yanıtını binlerce vatandaş merak ediyor. TSK tarafından beklenen askerlik yerleriyle ilgili açıklamayı merak eden vatandaşlar, her gün bu konu hakkında araştırma yapıyorlar. Celp dönemlerine göre farklılık gösteren asker alım tarihi, 97/1 celp döneminde askere gitmek isteyen vatandaşların ilgisini çekiyor. Peki, askerlik yerleri açıklandı mı? İşte, 97/1 askerlik yeri sorgulama.

Haberin Devamı

Askerlik yerlerinin açıklanmasını bekleyen binlerce vatandaş bu konu hakkında sorgulamalarını sürdürüyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde askerlik vazifesini yerine getirmek isteyen adaylar 97/1 askerlik yerlerini öğrenmeye çalışıyorlar. Celp dönemlerine göre farklılık gösteren asker alım tarihi, 97/1 celp döneminde askere gitmek isteyen vatandaşların ilgisini çekiyor. Şubat ayı itibariyle celp altına alınacak olan bireyler, askerlik yerlerini oldukça merak ediyorlar. Peki, askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yerleri nasıl öğrenilecek? İşte, 97/1 askerlik yeri sorgulama sayfası.

97/1 ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLECEK?

Celp dönemlerine göere farklılık gösteren asker alım tarihi, 97/1 celp döneminde askere gitmek isteyen vatandaşların ilgisini çekiyor. Şubat ayı itibariyle celp altına alınacak bireyler, ocak ayı içeirisnde askere ne zaman gidebileceklerini öğrenebilecek.

Er adayları celp dönemlerini E-Devlet üzerinden öğrenebilecek. E-Devlet'e giriş yapacak adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT'den kimlikleri karşılığında alabilecekler.

T.C kimlik numarası ve PTT'den alacakları şifre ile sisteme giriş yapacak olan asker adayları, sol üst köşede yer alan e-hizmetler bölümüne tıklayacak. 
Tıkladıkları bölümde, sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak. 

Linkin tıklanmasının ardından karşılarına çıkacak 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolayca öğrenebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme veSevk Belgesi bilgisi alınabilecek. 

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerindne alınabilecek.

Haberin Devamı

ASKERLİK BELGENİZİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!