Askeri servise bomba: 28 ölü 61 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Askeri servise bomba: 28 ölü 61 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 00:50

Terör kanlı yüzünü bu kez Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri lojmanlarının bulunduğu, TBMM, Başbakanlık Merkez bina ve İçişleri Bakanlığı’na 200 metre uzaklıkta gösterdi. Askeri personeli taşıyan servis araçları kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla aralarına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlamayla birlikte araçlar alevler içinde kaldı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

ANKARA’DA güvenliğin en üst düzeyde olduğu noktada askeri servis aracına bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saat 21.00’de yaptığı açıklamada, saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını söyledi.

İstihbarat birimleri saldırı ile ilgili olarak terör örgütü PKK üzerinde duruyor. Saldırıdan yaklaşık bir hafta önce Ankara ve İstanbul’da emniyet birimleri bombalı araç saldırısına karşı uyarılmıştı. 

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara’da meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı kararı verdi. 

GÜVENLİĞİN KALBİ
Terör kanlı yüzünü bu sefer, Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri lojmanların bulunduğu, Başbakanlık Merkez bina, TBMM ve İçişleri Bakanlığı’na ise 200 metre uzaklıkta gösterdi. Yüksek güvenlik nedeniyle “hassas bölge” olarak bilinen yerde, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta saat 18.31’de şidddetli patlama oldu. Askeri servis araçlarının kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla askeri servis araçlarının arasına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlama sesi başkentin pekçok semtinden duyulurken, alev topu ve yükselen dumanlar da aynı şekilde uzak mesafelerden görüldü. Patlama yerinin, muvazzaf subaylarının yanı sıra emekli üst düzey komutanların da bulunduğu ve “General lojmanları” olarak bilinen bölümde olması dikkat çekti.

Askeri servise bomba: 28 ölü 61 yaralı


ARAÇLAR HURDAYA DÖNDÜ

Patlamanın etkisiyle içerisinde askeri personelin bulunduğu 2 araç tamamen yanarak hurdaya dönerken, diğer 3 servis aracında da büyük hasar meydana geldi. Bomba yüklü binek otomobil ise hurda yığınına döndü. Polis çevredeki güvenlik kameralarından olayda kullanılan aracın plakasını belirledi. Polisin aracın sahibine ilişkin bilgileri tespit ettiği öğrenildi. Patlamanın duyulmasından hemen sonra olay yerine yüzlerce ambulans, itfaiye aracı sevk edildi. İstihbarat, terör, asayiş, çevvik kuvvet polisleri de olay yerine geçti. Eskişehir yolu, gidiş-dönüş ulaşıma kapatıldı. Merasim Sokak ve çevresinde ileşim araçları kontrollü olarak devre dışı bırakıldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

SERVİS SAATİNE AYARLI
Saldırının planlı olduğu ve askeri servis araçlarının hareket etmeye hazırlandığı sırada yapıldığı belirlendi. Saldırganların patlamadan önce servis araçlarının güzergahları ve hareket saatleri konusunda keşif yaptığı anlaşıldı. Bölgede ikinci bir saldırı olabileceği ihtimaline karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. İçişleri Bakanlığı’nın önüne konulan şüpheli paket, bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatıldı.

Askeri servise bomba: 28 ölü 61 yaralı


16 SAVCI GÖREV YAPIYOR

Patlamaya ilişkin Ankara Adliyesi’nde görevli 3 başsavcıvekili ve 3 savcı, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemleri için 10 savcı görevlendirdi. Başsavcılık yetkilileri, patlamanın meydana geldiği noktada bulunan aracın içinde 24 kişinin cesedinin Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığını, 3 kişinin de hastanede hayatını kaybettiğini anlattılar. Savcıların kendi aralarında koordinasyon sağlamak amacıyla Whatsapp grubu kurarak anlık bilgi paylaşımı yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

SERVİS ŞOFÖRÜ ANLATTI
Mehmet T. isimli servis şoförü patlama anını anlatırken, “Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 18.25 civarında hareket ettik. Kırmzı ışıkta beklemeye başladık. Rütbeli personelle konuştuğumuz zaman benim kullandığım aracın arkasındaki 3. aracın olduğu yerde patlama meydana geldi. Ben de aracımın kapılarını açarak personelin tahliye edilmesini sağladım. Benim kullandığım aracın içinde hem rütbeli asker hem sivil memur vardı” dedi.Terör ve istihbarat birimleri, saldırının şekli, askerlerin hedef seçilmesinin, terör örgütü PKK’yı işaret ettiğine dikkat çektiler. Ankara’da yılbaşında yakalanan IŞİD bağlantılı 2 canlı bombanın da aynı bölgede keşif yaptıkları belirlenmişti. Ancak bomba yüklü araç kullanılması, askerlerin hedef alınması PKK ihtimalini güçlendirdi.

 

Haberin Devamı


BİR HAFTA ÖNCE UYARI

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Şubat başında, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği uyarı yazısında, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde operasyonlarda büyük kayıp veren PKK’nın eylemlerini büyükşehirlere taşımak istediği, bu plan doğurultusunda başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyük kentlerde bomba yüklü araçla saldırı planladığı uyarısında bulunmuştu. Örgütün bu amaçla dağ kadrosunda bulunan eylemcileri Türkiye’ye gönderdiği belirtilmişti. Yazıda, örgütün bu amaç doğrultusunda kamyon, kamyonet veya kapalı kasalı araç, otomobil, minibüs gibi araçlar temin ettiği; tüm güvenlik birimlerinin sahte plakalı, çalıntı araçlar konusunda duyarlı olması, şehir giriş çıkışlarında gerekli önlemlerin alınması, şüpheli araçlar konusunda takip yapılması istenmişti.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!