Askeri okullara merkezi yerleşim

Güncelleme Tarihi:

Askeri okullara merkezi yerleşim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 23:32

KANUN Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarının öğrencilerinin diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme tercihleri başladı.

Haberin Devamı

Öğrenciler, tercih ettikleri programa veya programlara yerleşememesi durumunda, YÖK tarafından Türkiye’deki diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirilecek. YÖK, tarihinde ilk kez merkezi yerleştirme işlemi yapacak.

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, harp okulları, fakülte ve yüksekokullar ile astsubay meslek yüksekokullarında (Jandarma dahil) öğrenimine devam eden askeri öğrenciler, üniversite sınavının yapıldığı tarihte aldıkları yerleştirme puanları dikkate alınarak durumlarına uygun fakülte ve yüksekokullara naklen kaydedilecek. 30 Ağustos 2016 tarihi itibarıyla mezun olacak askeri öğrencilerin, üniversite sınavının yapıldığı tarihte aldıkları yerleştirme puanları dikkate alınarak durumlarına uygun fakülte ve yüksekokullarca diploma verilmesi hususunda YÖK görevli ve yetkili olacak. Buna göre askeri yükseköğretim kurumlarından 2015-2016 eğitim öğretim döneminde mezun olan öğrencilerin diplomaları, YÖK tarafından belirlenen koordinatör üniversite tarafından düzenlenecek, kayıtlı ve mezun aşamasında olmayan öğrenciler ise yükseköğretim kurumlarına merkezi olarak yerleştirilecek.

Bu öğrencilerin yerleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen YÖK, yerleştirme işlemlerinde yaşanabilecek muhtemel gecikmelerin öğrencileri mağdur etmemesi için harekete geçerek, tarihinde ilk kez kurum olarak merkezi yerleştirme işlemi yapacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!