Askerden kaçış eşcinsellik raporunda!

Yarın vizyona girecek olan “Zenne” kuşkusuz haftanın en dikkat çekici filmlerinden.

Haberin Devamı

Konu sıra dışı ve gerçek bir olaya dayanıyor; The Independent’ın “İlk Türk eşcinsel namus cinayeti” olarak sayfalarına taşıdığı olaya. Filmin eşcinsellerin askerden muaf sayılma sürecinde yaşananları anlattığı bölümleri, sarsıcı.
Benzer bir sarsıntıyı yönetmen Kutluğ Ataman, Bienal’de eşcinsel raporunu yayınladığında da yaşamıştık. Ataman, Kasımpaşa Askeri Hastanesi’nden aldığı raporu duvara asmıştı.
Raporda, konuşma ve tavırlarında ‘efemine’likten, aklı yerinde olmaktan, yurtdışında yapılan evlilikten söz ediliyordu.
“Zenne”de bu muafiyetin gerekçelerinin perdeye yansıdığı sahneler var. Filmin yönetmenlerinden Caner Alper, “Devletin bu raporu vermek için koyduğu kurallar kadın kılığında olmak, makyaj yapmak ve cinsel ilişki sırasında pasif olduklarını yüzleri açık bir şekilde fotoğraf ve videoyla belirlemek” diyor.

Haberin Devamı

Yeni jön adayım

Sinan Akçıl ve İzel’in birlikte söylediği “Bi’şey Olmuş”un klibi bana bir şeyler söyledi.
Ekranların aradığı jönü gördüm.
Hem de en Avrupai olanını.
Bu yazıdan önce ya da sonra klibi Youtube’dan izleyin, hak vereceksiniz.
Murad Küçük’ün yönettiği klip sanki bir Hollywood filmi gibi.
Arkada ‘eczane’ yazmasa diyeceğim ki New York caddeleri.
Park da Central Park.
Peki ya oyuncular.
Romen top model Tatiana Marinescu zaten şahane görünüyor.
Ve Sinan Akçıl... Amerika’da oyunculuk yapıyor olsa en yakışıklı, en çekici erkekler listesinin üst sıralarında yer alırdı kuşkusuz.
Hele şemsiye altında bir sahnesi var ki durdurup duvar kağıdı yapıp saatlerce bakabilirsiniz.
Sinan Akçıl bahara yetişecek yeni bir albüm hazırlığında. Bu kez iki yabancı sanatçıyla düeti olacak. Şarkıları dinledim, yazın hareketli hiti hazır gibi.
Ama Sinan bu klipteki görüntülerinden sonra araya bir ekran macerası sıkıştırırsa hiç şaşırmayacağım.

En çekici sarı ve kırmızı

Bizim dört büyükler arasında en çekici renkleri Galatasaray seçmiş meğerse.
Dünyada moda psikolojisi alanında otorite kabul edilen Prof. Karen Pine, Hürriyet’ten Demet Cengiz Bilgin’e verdiği röportajda kırmızı giyen kadınların iş görüşmelerinde daha şanslı olduğunu söyledi.
Kırmızı cepte anlayacağınız.
Hatırlayanlar olacaktır, Ertuğrul Özkök, 2005 yılında “Kurtlar Vadisi”nde rol alan Sharon Stone’la yaptığı röportaja sarı tişört giyerek gitmişti. Kendisine “neden sarı tişört?” diye soran Sharon Stone’a sarı rengin dinamik gösterdiğini, dinamik görünmek için bu rengi tercih ettiğini söylemişti. O zaman ne yapıyoruz?
Galatasaray’ı renk seçiminden ötürü kutluyor ve sonra da siyah, gri, kahverengileri çıkarıp sarıları, kırmızıları üzerimize geçiriyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları