Askerden izinli geldiğinde ölen eşinin 'vazife malulu' sayılması için başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Askerden izinli geldiğinde ölen eşinin vazife malulu sayılması için başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 14:14

Askerden izinli geldiğinde ölen eşinin 'vazife malulu' sayılması için başvurdu

Haberin Devamı

Gürkan YILMAZ/ KASTAMONU, (DHA) - KASTAMONU'da 1 çocuk annesi Pakize Ürgün Ciğerci, makine mühendisi eşi 27 yaşındaki Ahmet Ciğerci'nın geçen yıl kısa dönem askerliğini yaparken, yeni doğan bebeğini görmek için izine geldiğinde rahatsızlanıp, 'eoizonofili' ve 'mitral kapak yetmezliği' teşhisiyle tedavi görürken öldüğünü söyledi. Eşinin askerde hastalığa yakalandığını ileri süren Pakize Ürgün Ciğerci, SGK'ya vazife malullüğü başvurusu yaptığını, ancak sonuç alamadığını belirtti.
Kastamonu'nun İhsangazi İlçesi'nde oturan makine mühendisi Ahmet Ciğerci, eşi ilk bebeklerine hamileyken geçen yıl şubat ayı başında kısa dönem er olarak vatani görevini yapmak için Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Komutanlığı'na teslim oldu. Piyade Er olarak askerliğini yapan Ahmet Ciğerci, 23 Şubat 2016'da eşinin doğum yapması üzerine, bebeğini görmek için birliğinden izin aldı.
Evine gelen Ahmet Ciğerci, çarpıntı ve nefes darlığı şikayeti ile ailesi tarafından Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 8 Mart'ta buradan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Ciğerci'ye, 'eoizonofili' ve 'mitral kapak yetmezliği' tanısı konuldu. Yoğun bakımda tedaviye alınan Ahmet Ciğerci, 22 Ağustos 2016 tarihinde hayatını kaybetti.
'EŞİM ASKERDE HASTALANDI'
Ahmet Ciğerci'nin eşi Pakize Ürgün Ciğerci, eşinin askerden önce bir rahatsızlığının bulunmadığını, Kastamonu Askerlik Şubesi'nden askere gitmeden önce, 'askerliğe elverişlidir' raporu verildiğini söyledi.
Eşi yoğun bakımda ölmeden 18 gün önce ise hastanede 'askerliğe elverişli değildir' raporu verildiğini ve ardından askerliğini yaptığı birlikte ilişiğinin kesildiğini ifade eden Pakize Ürgün Ciğerci, "Eşim bebeğimizi görmeye geldiğinde rahatsızdı. Kendisine sorduğumuzda askeri birliğinde rahatsızlandığını söyledi. Kastamonu'daki hastaneye götürdük, oradan Ankara'ya sevki yapıldı. Yaklaşık 6 ay gibi bir süre yoğun bakım ünitesinde tedavi gördükten sonra hayatını kaybetti. SGK'ya Vazife Malulü başvurusunda bulundum. Ama aradan geçen 5 ay gibi süreye rağmen hiç bir ses çıkmadı" dedi.
1 yaşındaki oğlu Uygar Alp ile mağdur olduklarını söyleyen Pakize Ürgün Ciğerci, "İlgililerin başvurumuzu kabul etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!