Askerden gelen Kaya'yı 4 gün sonra öldüren zanlı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Askerden gelen Kayayı 4 gün sonra öldüren zanlı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 12:05

Askerden gelen Kaya'yı 4 gün sonra öldüren zanlı yakalandı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE merkeze bağlı Hasandede Köyünde vatani görevini tamamladıktan 4 gün sonra pompalı tüfekle öldürülüp, cesedi Hasandede Köprüsü altında bulunan 21 yaşındaki Ali Haydar Kaya'nın katil zanlısı 17 yaşındaki Batuhan K., İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu yakalandı. Zanlı Batuhan K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Korkunç cinayet, Kırıkkale merkeze bağlı Hasandede köyünde, Kırıkkale-Kırşehir karayolunun Hasandede Köprüsü mevkiinde 13 Şubat 2017 tarihinde meydana geldi. Vatani görevini tamamladıktan sonra Hasandede'ye gelen Ali Haydar Kaya'ya 4 gün sonra pompalı tüfekle 3 el ateş edildi. Yakınları tarafından Çayköy mevkiinde bulunan genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BABASI YAŞAMIYOR, ANNESİ YOK

Pompalı tüfekle öldürülen Ali Haydar Kaya´nın yıllar önce babasını yitirdiği, annesinin ise başka birisiyle evlenerek Hasandede´den ayrıldığı öğrenildi. Talihsiz gencin köyde dedesi ve babaannesinin yanında yaşadığı öğrenildi. Kaya'nın bir süre önce askerden geldiğini belirten köylüler, kimseyle bir husumetinin olduğuna inanmadıklarını, kendi halinde birisi olduğunu söylediler.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

Kırıkkale il Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışma sonucu işlenen cinayetin şüphelisi 17 yaşındaki Batuhan K. Hasandede'deki evinde gözaltına alındı. Cinayette kullandığı değerlendirilen ve olay yerine 1,5 kilometre mesafede toprağa gömülü halde parçalanmış pompalı av tüfeği ile bir cep telefonu bulundu. Katil zanlısı Batuhan K., askerden yeni gelen Kaya'yı neden öldürdüğü konusunda açıklama yapılmazken, ifadesinden sonra çıkarıldığı adliyede mahkemece tutuklanıp, Ankara'da Sincan Çocuk Cezaevi'ne gönderildi.

Bu arada zanlıyı yakalamak için başka bir evde yapılan aramada ise 3 av tüfeği, 6 kurusıkı tabanca ve 15 gram esrar ele geçirilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!