Askerden "Akar neden Sümeyye Erdoğan'ın nikahında şahit oldu" açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Askerden Akar neden Sümeyye Erdoğanın nikahında şahit oldu açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 16:11

Genelkurmay Başkanı'nın Sümeyye Erdoğan- Selçuk Bayraktar çiftinin nikah törenine katılmasına yönelik eleştirilere karşılık askeri kaynaklar, Orgeneral Akar'ın Başkomutanın davetiyle nikah törenine gittiğini vurguladı. Damat Selçuk Bayraktar'ın da İHA'lar nedeniyle savunma sanayiindeki yerine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Askeri kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Başkomutan sıfıtayla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine olumlu yanıt verilmesinin gayet normal, ayrıca insani görev gereği olduğunu vurguladı.

Damat Selçuk Bayraktar'ın savunma sanayiindeki rolüne de dikkat çeken kaynaklar, stratejik önemdeki insansız hava araçlarını üretip silahlı kuvvetlerin kullanımına sunduğunu belirtti.

Bayraktar'ın Türkiye'nin ilk silahlı insansız hava aracını üreten firmanın başında olduğunu da vurgulayan kaynaklar, kullanılan silahsız araçların da yüzlerce güvenlik görevlisinin hayatını kurtardığı bilgisini verdi.

Kaynaklar, bu nedenlerle medyada yer alan bazı eleştirilerin insani ahlaki ve vicdani olmaktan uzak ve silahlı kuvvetleri yıpratma amaçlı olduğu yorumlarını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!