Asker satırlarına Oscar alkışı

Güncelleme Tarihi:

Asker satırlarına Oscar alkışı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 17, 2005 01:07

Çanakkale’de çarpışan farklı uluslardan 10 askerin mektup ve günlüklerinden yola çıkarak hazırlanan ‘Gelibolu’ adlı belgesel filmin galasında alkış, gözyaşı ve gurur vardı.

Yapımcı ve yönetmenliğini Tolga Örnek’in yaptığı ‘Gelibolu’ belgesel filminin galası önceki akşam düzenlenen bir davetle yapıldı. Lütfi Kırdar’daki görkemli galaya 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Yarın gösterimde

Yarından itibaren Türkiye’de vizyona girecek olan Gelibolu, Çanakkale Savaşı’na katılan ikisi İngiliz, üçü Yeni Zelandalı, üçü Avustralyalı ve ikisi Türk, 10 askerin mektup ve günlüklerinden yola çıkarak hazırlandı. ‘Atatürk’, ‘Tanrıların Tahtı: Nemrut’, ‘Hititler’ gibi belgesellere de imza atan Tolga Örnek, bu filmin kendisi için heyecan verici olduğunu söyledi.

Annenin gözyaşları

Genç yönetmen, ‘Gelibolu, 6 yıllık bir projeydi. İncelediğim her mektupta bir anne özlemi, anne sevgisi vardı. Benim de üzerimde annemin çok büyük emekleri var. Bu nedenle bu filmimi biricik anneme armağan ediyorum’ dedi. Oğlunun bu duygusal konuşmasına dayanamayan Sevil Örnek gözyaşlarını tutamayarak, ‘Bir anne olarak oğlumla gurur duyuyorum’ diye konuştu.

Ünlüler seslendirdi

Yüzlerce belge, günlük, mektup ve fotoğrafın kullanıldığı canlandırma-belgeselin özgün müziğini Demir Demirkan besteledi. Türkçe ve İngilizce hazırlanan filmin İngilizce seslendirmesini dünyaca ünlü oyuncular Jeremy Irons ve Sam Neill, Türkçe seslendirmesini Zafer Ergin yaptı.

EDÄ°Z HUN

Aylardır bekliyorum

Ben bu filmi izlemek için aylar öncesinden planlar yapmıştım. Film baştan sona mükemmel. Çok beğendim. Genç yönetmen Tolga Örnek, örnek gösterilecek bir işe imza atmış.

KADÄ°R TOPBAÅž

Yeni nesil izlesin

Filmi çok başarılı buldum. İzlerken oldukça etkilendim. Senaryosu ile, kurgu ve efektleri ile son derece mükemmel bir film. Yeni neslin muhakkak izlemesi gereken bir yapıt.

HÃœSEYÄ°N KIVRIKOÄžLU

Oscar bile alır

Bu kadar mükemmel bir film daha görmedim. Bu film özellikle politikacı ve siyaset adamlarına izletilsin. İnanıyorum ki bu film Oscar dahil olmak üzere dünyada pek çok ödül alır.

ÂFilmden kareler
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!