Asker elbisesi giymiş alçakları, yılanları temizleyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Asker elbisesi giymiş alçakları, yılanları temizleyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 20:54

Darbeci askerler tarafından bombalanan Ankara Emniyeti, Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Meclis’e “geçmiş olsun” ziyaretinde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar “Silahlı Kuvvetlerimize sızmış yılanların ülkemize verdiği zarar çok büyük ama biz bunları temizleyeceğiz” dedi. Akar, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘ÖLÜRSEK ŞEHİT, KALIRSAK GAZİ’

“TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış, asker üniforması giyen bir grup millete saldırdı. Hiçbir zaman böyle çeteler, teröristler bu memlekette inisiyatif alamayacaktır. Bu memleketin gidişatına yön veremeyecektir, önünü kesemeyecektir. Bundan sonra da bu tür işlere girişenler altında kalacaktır ama girişebilme ihtimallerini de ortadan kaldıracak inşallah inisiyatifleri alacağız. Bunlar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Biz aynı kararlılıkla, azimle, gayretle asker, polis birlikte ülkemiz, milletimiz için ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi’ düsturuyla güvenlik konusunda bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya birlikte devam edeceğiz.

Asker elbisesi giymiş alçakları, yılanları temizleyeceğiz

Haberin Devamı

ASKER-POLİS OMUZ OMUZA

Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da bugüne kadar asker, polis, jandarma ve korucuların birlikte, omuz omuza ülkenin güvenliği için çok güzel işler başardı. Asker ve polis ülkenin güvenliğine büyük katkılar sağladı. Azimle kararlılıkla bu zorlu mücadele bugüne kadar devam etti. Ancak asker elbisesi giymiş bazı alçakların, urlaşmış bazı çete mensuplarının, Silahlı Kuvvetlerimize sızmış yılanların ülkemize verdiği zarar çok büyüktü ama biz bunları bir şekilde temizleyeceğiz, inşallah Allah bizlere bu lekeyi temizlemek için imkân ve fırsat verecek. Polis, asker daima kardeştir, bir bütündür, güvenlik bir bütündür, güvenlik mimarisi bir bütündür, bunda hiçbir şekilde ayrım yapılamaz. Bu geçmişte kalmayacağız, ileri bakacağız, gerekli temizliği yapacağız.”

Asker elbisesi giymiş alçakları, yılanları temizleyeceğiz

KARANFİL BIRAKIP DUA ETTİLER

Orgeneral Akar, ziyaretlerini beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutan Vekili Korgeneral İbrahim Yaşar ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte gerçekleştirdi. Akar ve kuvvet komutanları önce İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı Özel Harekat Dairesi’ne gitti. Akar, Ala ve kuvvet komutanları Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı’nda kırmızı karanfiller bıraktıktan sonra şehitler için dualar etti. Emniyet mensuplarına “Hepinizi, başta mağdur ve mahzun milletimiz olmak üzere selamlıyorum” diyen Akar, bombalanan noktalara kırmızı karanfil bıraktı. Akar ve komutanlar daha sonra Meclis’e giderek Başkan İsmail Kahraman’la görüştü. 

Haberin Devamı

AKAR’LA UYUM İÇİNDEYİZ

DARBE girişimiyle ilgili bazı haberlerde “Akın Öztürk, kesinlikle doğru söylemiyor, Genelkurmay’ın açıklaması da doğru değil” dediği iddia edilen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, “Biz Genelkurmay Başkanımızla mutlak itaat ve büyük bir uyum içerisinde, illegal çete mensubu terörist hainleri temizleme çalışmalarımızı el birliğiyle yürütmekteyiz” dedi. Ünal, dün AA’ya yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında kamuoyunu yanıltıcı haberlerin yer aldığını belirtti. “Hava Kuvvetleri olarak kendi içimizde yaptığım bir konuşma maksatlı olarak ve çarpıtılarak basına yansıtılmıştır” ifadesini kullanan Orgeneral Ünal, söz konusu haberleri gerçek dışı olarak nitelendirdi. Orgeneral Ünal, açıklamasında, “Biz Genelkurmay Başkanımız ile mutlak itaat ve büyük bir uyum içerisinde, gece gündüz demeden yoğun bir gayretle, içimizde ur haline gelmiş olan illegal çete mensubu terörist hainleri (FETÖ) temizleme çalışmalarımızı büyük bir kararlılık, azim, inanç ve el birliğiyle yürütmekteyiz. Hiç kimsenin bu konuda en ufak bir şüphesi olmamalıdır” dedi. (ANKARA)

BAKMADAN GEÇME!