Asker Çarşısı’na YHT engeli

Güncelleme Tarihi:

Asker Çarşısı’na YHT engeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 16:15

YHT Garı inşaatı sırasında Celal Bayar Bulvarı üzerindeki iki giriş-çıkış kapısından biri kapatılan Asker Çarşısı’nda esnaf işlerinin düşmesinden dert yanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya yardım çağrısında bulunan esnaf, “Çarşının boğazı kesildi, insan geçmiyor. Diğer kapının da açılması lazım” diyor.

Haberin Devamı

Asker Çarşısı’na YHT engeli
‘Asker Çarşısı’ olarak bilinen Anadolu (Tandoğan) Kapalı Çarşısı’nın Celal Bayar Bulvarı üzerinde bulunan iki giriş-çıkış kapısından birinin, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı inşaatı sırasında kapatıldıktan sonra tekrar kullanıma açılmaması esnafı mağdur ediyor. YHT Garı ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı arasında alt geçit olarak da kullanılan kapalı çarşının esnafı, giriş-çıkışların tek kapıya indirilmesinin ardından işlerinin düştüğünü söylüyor. Mevcut kapının, gara uzak olduğunu ve bu yüzden kullanılmadığını ifade eden çarşı temsilcisi Vahid Oğuz, “Giriş ve çıkışlar zor olduğu için müşteri gelmiyor. YHT Garı tarafındaki giriş-çıkışı engellenerek, adeta çarşının boğazı kesilmiş durumda. Esnaf perişan” diye isyan etti. Önüne duvar örülüp, üzerine beton atılarak kapatılan YHT Garı önündeki eski kapının açılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’dan yardım istediklerini belirten Oğuz, şunları söyledi:

Haberin Devamı

KEPENKLERİ İNDİRİP GİTTİLER

“Şu an çarşıya giriş ve çıkışlar, YHT Garı önündeki kapılardan biri kapalı olduğu için zor oluyor. Müşteri gelmiyor. İnsanlar kiralarını ödemekte zorlanıyor. 80 esnaf perişan durumdayız. Birçok arkadaş eşyalarını içeride bırakıp, kepenkleri indirip gitti. Yeni başkanımız Mustafa Tuna’ya görevinde başarılar dilerken, buradaki esnafımıza da yardımcı olmasını ve sahip çıkmasını istiyoruz. Esnafımızın yüzünü güldürsün.

Asker Çarşısı’na YHT engeli

İKİ YILDIR KAPALI DURUMDA

Esnaf hem iş yapamıyor hem de kira ödemeye çalışıyor. İnsanlar önceleri alt geçit olarak burayı kullandıkları için çarşıda alışveriş yaparlardı. Sıkıntı, YHT Garı inşaatıyla birlikte başladı. Kapılardan birini kapattılar. Yaklaşık iki yıldır esnaf perişan. Normal şartlarda tren yolcularının ya da yolun karşısına geçeceklerin çarşıyı kullanması gerekiyor ama kapı uzak kalıyor. Çarşıdan insan geçmiyor. Diğer kapının da açılması lazım.”

Haberin Devamı

YÜRÜYEN MERDİVEN VE ASANSÖR YAPILMALI

Büyükşehir Belediyesi tarafından mayıs ayında yenileme çalışmasının yapıldığı Asker Çarşısı’nın, diğer giriş-çıkış kapılarında yürüyen merdiven ya da asansör olmaması da dikkat çekiyor. Yolun karşısına geçmek için çarşıyı kullanan yaşlılar ile ellerinde bavul olan tren yolcularının, merdivenleri çıkmakta zorluk çektiğine dikkat çeken esnaf, “Yürüyen merdiven ve asansör de yapılmalı” diyor.

Asker Çarşısı’na YHT engeli

Ankara YHT Gar” yazılı tabelayla yönlendirme yapılan kapının karşısındaki basamakların sonu beton duvara çıkıyor.

BAKMADAN GEÇME!