Aşk, seks, okurlar görüşler ve geyikler

Haberin Devamı

AşkImI sevİşerek anlatIyorum

32 yaşındayım. 14 yıldır yurt dışında yaşıyorum. Doktorum. Annem yabancı babam Türk. Sevişmek, benim ilişkilerimde de, kendimi ifade edebilmemin en kolay, en dürüst, en saf yolu. Ben aşkımı sevişerek anlatıyorum, sevişerek paylaşıyorum. Beraber olacağım ve hatta ileride evleneceğim kişinin de sevişmekten benim kadar haz alabilmesi gerekiyor. İyi sevişemediğim biriyle asla birlikte olamam.
(Talya.)

* Dürüstlüğünüzden dolayı sizi tebrik ediyorum, tamamen sizin gibi düşünüyorum. Ben buldum, inşallah siz de kafanıza göre birini bulursunuz. Çünkü sadece iş hayatı insanı kesmiyor, ruhsal ve bedensel olarak da tamamlanması gerekiyor. Aşkı çağırın... Geliyooor.

Haberin Devamı

AşKla seksİ karIştIrIyorsun

Kanımca siz “aşk” ve “seks” arasındaki ince farkı ayırd edememektesiniz. Aşık olmak, sabah akşam tavşanlar gibi sevişmek değildir. Uluç’a katılıyorum, aşk, parmakların birbirine dokunmasıyla yaşanan iç titremesi ve ruhun orgazmıdır. Yatakta, koltukta ya da başka bir yerde hissedilen, hayvansal isteklerin hayata geçirilmesi ise seks oluyor!
(Alparslan Ö.) 


* Peki ikisi birden olamıyor mu? İnsan sevdiği adama/ kadına, hayvansı duygular da besleyemiyor mu? Niye ulvi olsun her şey? N’olur yani hem ruhumuz orgazm olsa, hem tavşanlar gibi sevişsek? Bedensel ve ruhsal orgazm aynı anda yaşanamıyor mu?

Sİz hİç aşık olmamIşsInIz

Iğdır’dan yazıyorum, bizim buralarda bir adam, gençliğinde sevgilisini başkasına kocaya verdikleri için ölünceye kadar evlenmeyip, aşkına sadık kaldı. Fuzuli de Leyla’sına hiç kavuşmadı. Seks anlıktır, aşk ömür boyu sürer. Aşk yapılmaz, aşık olunur. Sizinki aşk değil, cinsel dürtülerin hoyratça tatminini aramak. Siz gerçek aşkı hiç yaşamamışınız. Yaşasaydınız yorumunuz farklı olurdu.
(Akay A.)


* Yok öyle değil Akay Bey, bizi yıllarca saçma sapan aşk tanımlarıyla yutturdular. Seksi, aşktan aldılar. Seksi, tu ka ka yaptılar, diğerini yüce bir şey haline getirdiler. Aşk bağlı olduğumuz insanlarla, anlık sevişmeler de isteyebiliriz, bedensel hakların peşinde de olabiriz bu normaldir. Güzeldir de.

Haberin Devamı

Erkeklerİn İç dünyasI

Erkekler için “aşk” ile “seks” birbirinden tamamen ayrı şeylerdir ve farklı olarak yaşanabilir. Erkeklerin seksi bulduğu kadınlara baktıkları zaman içlerinde uyanan duygularla, güzel buldukları kadınlara baktıkları zaman uyanan duyguları çok farklıdır. Birisinde “seks yapma dürtüsü”, ötekinde ise “aşk olma dürtüsü” uyanır. Siz tabii erkeklerin iç dünyasını bilmediğiniz için işkembeden atıyorsunuz!
(Osman K.)


O zaman bizi aydınlatın Osman Bey! Çünkü dünyada hem güzel hem de seksi olan kadınlar da var. İkisi aynı kadında yani! Erkeklerin o kadınları görünce içlerinden uyanan duygu ne? Aşık olma dürtüsü mü, seks yapma dürtüsü mü?

Haberin Devamı

Hayal bİle edemİyorum

Yazdığınız şey o kadar gerçek ki. Birkaç ay önce bir kız arkadaşım, “Neden Mehmet’le sevgili olmuyorsun?” dedi. “Çünkü onun sevişmeyi hayal bile edemiyorum! Sevişemeyeceğim bir adama nasıl aşık olabilirim?” dedim. Tabii saçmaladığımı söyledi, sizin de aklınıza gelebilecek bir sürü başka romantik şey saydı, ona şans vermeliymişim, beni şuralara, buralara götürürmüş, çok düzgünmüş, filan falan. Ben de “Bırak bu palavraları sevmek, sevişebilmektir. Platonik sevgiler, aşka cesareti olmayan insanların hayattan kaçışıdır” dedim. (Nurgül.)

Güzel demişsiniz. Öpüyorum. Bir an evvel aşkla sevişebileceğiniz bir sevgili bulmanızı diliyorum.

Haberin Devamı

Aşk ne mİdİr?

Şaire sormuşlar “Aşk nedir?” diye o da “Vuslat yoluyla aşağıdan akmayıp, hicran yoluyla gözlerden akan duygudur” diye cevap vermiş. Yani kısa yatak olayı oldu mu, aşk biter. (Kemal.)

Uzun yatak olayı olunca ne oluyor? Şair, bu hususta ne diyor?

Senİn hormonlarIn mI farklI?

Özellikle çocuk olayı işin içine girdikten sonra, “Hala kocamla aşk yaşıyoruz” muhabbeti yapmanız, bana hiç inandırıcı gelmiyor. Aşkın içinde heyecan var, tutku var. Bunlar, her gün gördüğün, en çok konuştuğu konunun çocuğunuzla ilgili konular olduğu bir adamla olmuyor ki. Yani ben bakıyorum etrafıma, bu bende de böyle, arkadaşlarımda da. Siz de bizim gibi bir kadınsınız sonuçta. Sizin de hormonlarınız bizimki gibi çalışıyor. İnsan eşini seviyor ona değer veriyor tamam ama aşk? Ya siz olduğunuzdan farklı bir tablo çiziyorsunuz ya da kendinizi kandırıyorsunuz.
(Özlem D.)

Haberin Devamı


Haklısınız, insanın çocuğu sürekli tepesinde olunca, “küt” diye geceleri yatak odasına dalınca, bütün o çoluk çocuklu gündelik koşuşturma içinde, “seks” ister istemez, ”uykuya yatırılıyor.” Bizde de zaman zaman oluyor. Ama işte, büyü yapıyoruz! Seksle ilgili yazılar yazmak, okumak, seksi bir şekilde gündemimizde tutmak, kendimizi sekse hazırlamak, birbirimize mesajlar yollamak, küçük kaçamaklar, daha bin tür numara... Elimizden geleni yapıyoruz ve her fırsatta baş başa kaçıyoruz. Evli olan herkes biliyor, sevgililik halini sürdürebilmek de çaba ve emek gerekiyor, yoksa evlilik kurumu insanın dere tepe düz ediyor, iki kardeş haline getiriyor. O yüzden romantik adalara gidiyoruz, mobeptler kiralıyoruz, ona “eşim”bile belki bu yüzden demiyorum, hala sevgili olduğumuza kendimi de inandırmak istiyorum. Bir de tabii biz Türkiye’de yaşamıyoruz, uzakta olmak başka bir psikoloji, daha fazla bağlanıyorsun. Tamam mı Özlem Hanım, özel hayatımız yukarıda arz ettiğim gibidir, yalan söylemiyorum hala aşk yaşıyoruz, sevgiler!

Eş anlamlI kelİmeler 

Seks ve aşk, eş anlamlı kelimelerdir. Kullanım yerleri farklıdır sadece. Kamusal alanda aşk, özel alanda seks sözcüğü kullanılır. Yani “Seni seviyorum” sözüyle, “Seninle sevişmek istiyorum!” sözü aynı anlama gelebilir.
(Emre D.)


Evet, tam bunu kastediyorum. Kime söylendiğine göre değişir ama evet gelebilir, katılıyorum.

Belden aşağIsI tutmazsa 

Uzun zamandır seni izliyorum. Kocaman bir kadının içinde yaşayan, orman perileri gibisin. Fakat bugün o kadar büyük laflar etmişsin dayanamadım: Hayatını birleştirdiğin göğsüne adını kazıdığın adam, yarın felç geçirir belden aşağısı tutmazsa ya da iktidarsız olursa sevmeyecek misin? (Besim.)


Allah korusun! Tabii ki sevmeye devam edeceğim ama ona duyduğum aşk, aynı tutkuyla, devam eder mi? Bilmiyorum bunun cevabını. “Değişen bir şey olmaz” gibi palavralar da sıkmak istemiyorum. Ben seks yoksa, sevgi, şefkat, bağlılık, sadakat, yok demiyorum ki. Onlar tabii ki var. Daha idealize edilmiş bir durumdan, tutkulu bir aşktan söz ediyorum.

Cİnsel sömürü

Yıllardır kadın erkek ilişkileri bunalımını aşamayan bir ülkede,iç gıcıklayıcı ama beş para etmeyen erotik yazılar yazıyorsun ve para kazanıyorsun. Senin bu yaptığına “cinsel sömürü” denir.
(Caner K.)


Seninkine de “ukalalık” denir. En azından ben bir şey yapıyorum. Sen ne yapıyorsun? Sadece benim yaptıklarımı eleştiriyorsun. Öptüm canım.

Yazarın Tüm Yazıları