Aşk, sanıldığının aksine ciddi bir iştir

Güzin Abla, merhaba…

Haberin Devamı

Sevgililer Günü’nde size gönderdiğim ve köşenizde yayınlanan “Özlüyorum öyleyse varım hayattayım” başlıklı aşk masalı daha önce birçok internet sitesinde yer almıştı. Aynı ismi taşıyan bir de şiirim bulunuyor. 23 Nisan 2009 tarihinde yazıma cevap veren ve bu yazının esin kaynağı olduğunu söyleyen “müttefikin” rumuzlu okuyucunuzu tanımıyorum. Benim esin kaynağım belli ve o kendisini bilmekte. Şu kadar ipucu verebilirim. O, 25 Nisan’da doğum gününü kutladı. O gün belki yayınlarsın diye kısa bir mektup daha göndermiş ve demiştim ki “Eminim ki bu da iki dünyalık sevenler için bir örnek teşkil edecektir. Çünkü aşk, sanıldığının aksine çok ciddi bir iştir...” Her ne kadar günü geçtiyse de sözünü ettiğim yazıma yine de yer verebilirsen mutlu olacağım:

“Aşk, bir kişinin dünyadaki diğer bütün insanlardan daha önemli olma haliymiş... O kişi sendin… Tam iki yıl, seni sevmeden geçirdiğim bir günüm olmadı...Yorulmadım. “Off” demedim. Seni sevmek hariç hiçbir konuda bu kadar kendimle yarışmadım. Şu sözlerini ise hiç unutmadım: ‘Diyorum ki; sevgilim her şeyi unutsun. Olsun. Ben ona kızmam, kızamam ama tek bir şartla. Beni ömrünün sonuna dek unutmasın. Bir an bile aklından çıkartmasın...’

Tanrı şahidimdir, seni aklımdan hiç çıkartmadım. Unutmadım. Çünkü, sana sözüm var. Çünkü, ben seni ibadet eder gibi sevdim. Çünkü ben sana “Kutsalım” dedim. Ve ben senin ayak seslerini bile sevdim, özledim. Özlüyorum öyleyse varım hayattayım.
Sana ve 5 bin yıllık sevdama hiçbir zaman toz kondurmayacağım. Seni hep seveceğim.

Yüreğinde nokta kadar yerim olsa bile, hatta hiç olmasa bile seveceğim. Çünkü “Aşk, sanıldığının aksine çok ciddi bir iştir”... Son aşkımsın, sonsuz aşkımsın. Kutsalımsın...
RUMUZ: KUTSALIMA

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, bu güzel ve duygusal yazına köşemde yer vereceğim. Yazdıklarını da aynen yayınlayacağım.
Bu güzel aşkın için olduğu kadar o boş yere umutlanmış genç kız için yapacağım bunu… Hiç değilse esin kaynağının kendisi olmadığını anlasın diye…

Yağlı cildimi temizlemek için ucuz bir tarif verebilir misiniz

Haberin Devamı

Sevgili ablacığım. Ben 26 yaşında bir genç kadınım. Köşenizde zaman zaman sağlık ve güzellikle ilgili çok yararlı bilgiler veriyorsunuz.
Benim de cildim çok yağlı. Ayrıca üzeri siyah noktalarla kaplı. Acaba evde ucuz yoldan kendi kendime cilt bakımı yapabilir miyim?
Bana bu konuda bildiğiniz bazı tarifler varsa yazabilir misiniz?
RUMUZ: YAĞLI CİLT

Canım kızım, ıhlamur cildi temizlemek için başvurabileceğin en güzel bitkidir. Güzellik  enstitülerindeki teknik aletleri evde bulamayabilirsin ama bir kap kaynar suyun içine atacağın bir avuç ıhlamurun buharına, başını bir havluyla kapatarak yüzünü l0 dakika tutarsan, gözeneklerin açıldığını, cildinin parladığını görürsün.

Bu işlemden sonra cildini temizleyebilmek için biraz papatya suyu ve gülsuyu karışımını pamukla cildine uygularsın. Biraz kuru papatya kaynatır, bunu biraz da  hazır gülsuyu ile karıştırıp, güzel bir sıkıştırıcı losyon yaratabilirsin.

Yağlı ciltlerde sıkça karşılaşılan tıkalı gözenekler bu şekilde açılacaktır. Böylece temiz bir pamuk ya da yumuşak bir tülbentle bu siyah noktaları sıkıp, temizlemek kolaylaşır. Ancak bu sırada ellerinin de çok temiz olması önemli. Aksi halde siyah noktalar mikrop kapıp iltihaplı sivilcelere dönüşebilir.

Tüm siyah noktaları sıkıp, temizledikten sonra, papatya suyu ve gülsuyu karışımıyla cildin gözeneklerinin kapanmasını sağlayabilirsin.

Bu işlemi 15 günde bir tekrarlarsan, siyah noktalardan korunmuş olursun.

Yine de her akşam cildini yağlı ciltler için önerilen kükürtlü bir sabunla yıkamadan yatmamalısın.

Cildinde makyaj artığı kalmamalı.

Gündüz ise mutlaka nemlendirici yağsız bir krem kullanmayı ihmal etme. Bunun mutlaka çok pahalı bir ürün olması şart değil.

Yazarın Tüm Yazıları