Aşk özen ister

Güncelleme Tarihi:

Aşk özen ister
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Aşka uyanış; koşulsuz bir teslimiyet ya da başkasında kendin olma isteğiyle karışınca insanın ayaklarını yerden kesebilir kısa sürede... Aşkın bilgisi olmaz, ama tüm dünyada bir ilişki uzmanı olarak tanınan ve kitapları ülkemizde de çok satanlar arasına giren ‘‘Erkekler Mars'tan, Kadınlar Venüs'ten’’ kitabının yazarı John Gray, aşka farklı bir açıdan bakıyor.

İlk kitabının 10 milyondan fazla satması üzerine, dünyanın çeşitli ülkelerinde konferanslar verip panellere katıldı. Bu arada onu üne kavuşturan ‘‘Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten’’ isimli kitabını oyunlaştırdı. John Gray'in adı tişörtlere yazıldı, kitaplarının CD romları yayınlandı. Gray'in kitapları arasında ‘‘Erkekler, Kadınlar ve İlişkiler’’, ‘‘Karşı Cins ile Uyum Sağlamak’’, ‘‘Annenizin Söyleyemedikleri, Babanızın Bilmedikleri’’ gibi kitaplar özellikle dikkat çekiyor. Yazar bu kitaplarında kadın- erkek ilişkilerini derinlemesine araştırıyor ve okurlarına önerilerde bulunuyor. Ünlü yazara göre kadınlarla erkekler birbirlerinden çok farklıdırlar. Öyle ki, konuştukları dil bile farklıdır. İşte bu farklılığın gölgesinde kadın erkek ilişkilerinin düzene girmesi için neler yapılabilir? Özellikle aşk konusunda kadın ve erkekler nasıl davranmalıdırlar? John Gray, aşk konusnda sorulan soruları yanıtladı. Aşka ve aşık olanlara ışık tuttu.

‘‘Aşk ilişkisine girmeden önce bir kadın ya da erkeğin bilmesi gereken en önemli husus nedir?’’

Öncelikle kadınlarla erkeklerin değişik kişilik yapısına sahip olduklarını bilmek gerek. Kadın, karşısındaki erkeğe sorular yöneltirken onun bir erkek olarak farklı düşüneceğini hesaba katmalı. Erkekler, kendilerine fazla soru sorulmasından hoşlanmazlar.

‘‘Bir kadın kendine sevgili seçerken nelere dikkat etmeli?’’

Kadın öncelikle kendi duygularını tartmalı. Karşısındaki erkeğin onu etkileyip etkilemediğini araştırmalı. Erkeğin onun ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağını anlaması şart.

‘‘Flört sırasında bir kadınla bir erkek sağlam bir ilişki kurabilmek için ne yapmalı?’’

Flört döneminin zamanla sınırlı olmadığı bir gerçek.

Kadınla erkek birbirini daha iyi tanımak için fırsat kollamalı. Buluşmalar, bu nedenle önem taşır. Flört eden çiftler, birbirleri hakkında bilmeleri gereken her şeyi öğrendikleri zaman karar verme aşamasına gelirler.

‘‘Bir çiftin tartışması doğru mudur?’’

Tartışmak kadının da erkeğin de doğal hakkıdır. Değişik görüşleri ortaya atıp bunları savunmak, ilişkiyi güçlendirir. Ancak tartışırken, karşıdaki kişiye savunma hakkı tanımamak yanlış olur. Eğer bir tartışma, duygusal bakımdan acı verici bir duruma gelirse, tartışmayıı kesmekte yarar vardır.

‘‘Her çiftin karşılaştığı özel bir sorun var mıdır?’’

Hemen her çift, ilişinin bir döneminde belirli bir problemle karşılaşır. Kadın duygularını paylaşmak isterken erkek eleştirildiği kanısına varır. İşte bu yanlış anlaşılma hemen her çiftin mutluluğuna gölge düşürür. Kadın, erkeğe kızdığı takdirde onun değişeceğini düşünürse çok büyük bir hata yapmış olur.

‘‘Kadın, erkekle ilişkisinde mutlu olabilmek için neler yapabilir?’’

Günümüzün kadınları, duygusal desteğe büyük gereksinim duyuyorlar. Gün boyu iş yerinde çalıştıktan sonra evi yönetmek onları bunalıma itebiliyor. Kadın, kendini mutlu edecek faaliyetlere ağırlık vererek kendini ve eşini korumuş olur.

‘‘Bir ilişkide tehlike işaretleri nelerdir?’’

Erkeğin zaman zaman kendi içine kapanmasını doğal karşılamak gerekir. Ancak erkeğin içine kapanma süresi giderek uzuyorsa, bu ilişkinin geleceği tehlikede demektir. Erkeğin cinsel ilişkide bulunmaktan kaçınması da önemli bir tehlike işaretidir.

‘‘Bir ilişkinin uzun ömürlü olmasının sırrı nedir?’’

Erkek, kadının duygularına karşı duyarlı olmalı. Kadın, erkeğin farklı yapısını önceden kabullenmeli. Onu gücendirecek davranışlardan kaçınmalı. Kadının kendine güveni ve saygısı azalmamalı. Yalan söylemek, ilişkinin geleceğini tehlikeye düşürür. Eşler birbirlerine her zaman dürüst davranmalılar.

Haberin Devamı

‘‘Çözümlenemeyen problemler ortaya çıkarsa ne yapmalı?’’

Kadınla erkek birbiri için uygun değilse, çözümlenemeyen problemlerin sayısı artar. Uyumsuzluk içinde bir ilişkiyi sürdürmeye çalışmak, iki taraf için de hata olur. Eğer eşler aralarındaki düşünce ve görüş farklılıklarını en aza indiremiyorlarsa o ilişkiyi sürdürmek anlamsızdır.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!