Aşk-ı Memnu Operası ilk kez Başkent’te

Güncelleme Tarihi:

Aşk-ı Memnu Operası ilk kez Başkent’te
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2007 00:00

Halit Ziya Uşaklıgil’in ölümsüz eseri "Aşk-ı Memnu" Selman Ada’nın müzikleriyle 27 Ocakta seyirci ile buluşacak.

Halit Ziya Uşaklıgil’in ölümsüz eseri "Aşk-ı Memnu", eski Türk filmlerinin tadındaki bir düzenlemeyle opera sahnesine geliyor. Türk televizyon tarihinin ilk yerli dizisine de konu olan ünlü eser, 27 Ocakta seyirciyle buluşacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin iddialı yapıtı "Aşk-ı Memnu", Ankara’da ilk kez sahnelenecek. Eserin prömiyerine 2 hafta kala, süsleme, dekor-boya, bayan kostüm, erkek kostüm, şapka-çiçek, aksesuar, marangoz, demir, plastik atölyeleri hummalı bir çalışma yürütüyor.

YASAK AŞK ANLAMDA

Selman Ada’nın iki perdelik operasında orkestrayı Selman Ada ile Sunay Muratov dönüşümlü olarak yönetecek. Eseri Murat Göksu sahneye koydu. Yapıtta, Bihter’i Feryal Türkoğlu ile Şebnem Oksal, Firdevs Hanım’ı Çiğdem Önal ile Hülya Kazan, Adnan Bey’i Sabri Karabudak, Tuncay Doğu ve Tuncay Kurtoğlu, Behlül’ü Şenol Talınlı ile Murat Karahan, Nihal’i Begüm Mengü, Arsen Arsoy ve Tuğba Mankal dönüşümlü olarak canlandıracak.

Dönemi en iyi anlatan yapıt

Eserin yönetmeni Murat Göksu, yapıtın hazırlıklarına 2 ay önce başlandığını söyledi. Yapıtın Başkent sahnelerine ilk kez geldiğini anlatan Göksu, kendisinin de uzun bir aradan sonra Ankara’da ilk defa bir reji üstlendiğini kaydetti. Kendisinin özellikle bir Türk eseri tercih ettiğini ifade eden Göksu, Türkçe aşığı olduğunu ve Türkiye’de Türkçe opera sahnelenmesine büyük önem verdiğini belirtti. "Tabii ki, Nabucco gibi başyapıtlar kendi dillerinde sahnelenmelidir" görüşünü de aktaran Göksu, "Türkçemiz çok zengin bir dil. Gönül ister ki, bu eser de bir gün İtalyanca, Rusça olarak başka ülkelerde sahnelensin" dedi. Eserin konusunun da çok cazip olduğunu dile getiren Göksu, "Bu yapıt, dönemini en iyi anlatan romandır" diye konuştu.

Tv’lerin ilk yerli dizisi

Aşk-ı Memnu, Türk televizyonlarının ilk yerli dizisi olarak ekrana gelmişti. O dönem 9 bölüm olarak çekilen dizide, Bihter’i Müjde Ar, Behlül’ü Salih Güney canlandırmıştı. Müjde Ar’ı üne kavuşturan dizide iki sanatçıya Itır Esen, Şükran Güngör ve Neriman Köksal eşlik etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!