Aşk, harikulade bir ruh çıplaklığı

Güncelleme Tarihi:

Aşk, harikulade bir ruh çıplaklığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 00:00

Mine Tugay, Bahar rolüyle “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisine dahil oldu. Peki Bahar’ın hikâyedeki yeri ne olacak? Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bu genç kadın, üst üste yaşadığı yıkımlarla nasıl başa çıkacak? Ünlü oyuncuya rolüyle ilgili merak edilenleri sorduk.

Haberin Devamı

Yeni sezonda “Öyle Bir Geçer Zaman ki”de karşımıza çıktınız. Nasıl dahil oldunuz bu diziye?  

- “Behzat Ç.” bittikten sonra birçok görüşmeye gittim. Hatta tam başka bir işi kabul etmek üzereydim ki, D Production ‘Bahar’ rolü için görüşme talep etti. Senaristimiz Coşkun Irmak ve ikinci yönetmenimiz Deniz Koloş Gülçek’le tanıştım. Anlattıkları hikâyeyi de canlandırmamı istedikleri karakteri de çok sevdim. Bir hafta sonra da çekimlere başladım. Çok iyi bir proje olduğundan içinde olmak benim için büyük zevk.

İlk bölümleri izleyenler az çok tanıdılar ama biz yine de dizideki karakterinizden biraz bahsetmenizi isteyelim sizden...

- Bahar, bale öğretmeni. Ama kendi ayakları üzerinde durabilmek için başka işler de yapması gerekiyor. Para kazanmak için kimi zaman doğum günlerinde palyaçoluk yapıyor, kimi zaman da tavşan kostümüyle dükkan önünde ayakkabı tanıtıyor. Çocuklarla iletişimi iyi, mücadeleci ve vicdanlı bir kadın Bahar.

Haberin Devamı


ROLÜM İÇİN 1 HAFTA BALE ÖĞRETMENİYLE ÇALIŞTIM

Balerin rolü için bir ön hazırlık yaptınız mı? 

- Elbette yaptım. Çekimlere başlamadan önce bir hafta kadar bir bale öğretmeniyle çalıştım. Bedensel disiplini ve balenin ruhunu kavramak açısından çok faydalı oldu. Onunla dizide kullanabileceğimiz çeşitli kombinasyonlara çalıştık. Ayrıca pilates hocamla da esneme hareketlerine ağırlık verdik. Tüm bunların yanı sıra baleyle ilgili kitaplar okudum, filmler izledim, dergiler karıştırdım.
 
Devam eden bir dizinin kadrosuna sonradan dâhil olmak zor değil mi?

- Hiç değil. “Behzat Ç.” dizisinden de tecrübeliyim, profesyonel ekiplerle çalıştığınızda bu durum bir zorluk yaratmıyor. Ayrıca kilit rolleri oynuyorsunuz, bu da oyuncu için bir fırsat haline dönüşüyor.

ALDATILIRSAM İÇİME KAPANIRIM

Bahar’ın hayatında trajik olaylar birbirini izliyor. Tüm bunlarla nasıl başa çıkacak?

- Dediğim gibi Bahar mücadeleci ve güçlü bir kadın. Mutlaka hayata bir yerinden tutunacaktır. Ama nasıl olacağını ben de bilmiyorum ve merakla bekliyorum.

Bahar, ilişki yaşadığı adamın evli olduğunu öğreniyor. Bu süreci nasıl atlatacak?

- İzleyip göreceğiz. Zaten zor şartları olan hayatına yeni bir hayal kırıklığı eklendi ama yol uzun...

Siz görüştüğünüz kişinin evli olduğunu öğrenseniz nasıl bir yol izlersiniz?

- Bu dönemde böyle bir şey yaşanması mümkün değil ki...

Peki sevgiliniz tarafından aldatılırsanız nasıl bir tepki verirsiniz?

- Aldatılmak, güzel şeylerin aslında yaşanmamış olmasıyla yüzleşmek gibi. Çok kırıcı. Üzülürüm haliyle. Uzun bir içine kapanma evresi geçiririm kuvvetle muhtemel.

DİZİYİ İZLEDİĞİMDE HAYRAN KALMIŞTIM   

Ekibe katılmadan önce “Öyle Bir Geçer Zaman ki”yi izliyor muydunuz? 

- Maalesef izleyemiyordum. Bir dizide oynarken düzenli olarak başka bir diziyi seyretme ihtimaliniz olmuyor ne yazık ki. Ama daha önce bazı bölümlerine denk gelmiş, hikâyeye ve yönetmenine hayran kalmıştım. Keza oyunculuklara da tabii.  

“Behzat Ç.” devam ederken “Yalan Dünya”da da konuk oyuncu olarak rol aldınız. O dizi de beğendiğiniz yapımlar arasında sanırım...

- Evet, “Yalan Dünya” çok sevdiğim, izlerken çok eğlendiğim bir proje. Konuk oyuncu olarak çağırdıklarında da “Hayır” demedim elbette. “Behzat Ç.” devam ediyordu ama İstanbul’a geldiğim bir gün yaptık çekimi, sorun olmadı.

Diziyi izlerken hiç kendinize, oyunculuğunuza şaşırdığınız oluyor mu?

- Kendimi izlerken bana oyun veren yönetmenimin zekasına, algısına şaşırmaya bayılıyorum ben.

Sizce mesleğinizin en güzel yanı ne?

- Bu işin tadını almaya başladıkça, işinizle ilgili dertleriniz arttıkça her şey daha da güzelleşiyor. Farklı karakterleri oynamak müthiş bir şey. Bir önceki işimde seri katil bir komiseri oynarken şimdi bale öğretmenini canlandırıyorum. Alt metni sağlam her hikâye beni iştahlandırıyor ve heyecanlandırıyor.

Haberin Devamı

SİNEMANIN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUM

Oynamak istediğiniz, hayalini kurduğunuz bir rol var mı?

- İyi yazılmış her rolü oynamak isterim.

Sinema teklifleri geliyor mu? Yakın zamanda bir projeniz var mı?

- Yakın zamanda yok. Ama bu çok afaki bir söylem olabilir. Yarın bir senaryoyu beğenirim ve içinde olurum. Eksikliğini hissediyorum zaten.

AİLEM OLMASINI ÇOK İSTİYORUM

Biraz da aşktan bahsedelim. Aşkın tanımını yapmanızı istesem, neler söylersiniz?

- Aşk, samimi ve şeffaf olduğunda, gerçek tanımına yaklaşıyor sanki. Korkusuzlaştıran, risk aldırtan, gerçek ‘sen’ olduruveren, çoğaltan, harikulade bir ruh çıplaklığı bence.

Kıskanç mısınız?

- Sanırım evet. Sahiplenmenin getirisi oluyor benimki biraz.

Nasıl erkeklerden hoşlanırsınız? Sizin için bir erkekte en önemli şey nedir?

- Büyümüş olması. Olgunluk.

Evlenmeyi düşünüyor musunuz?

- Bir ailem olmasını çok istiyorum. Ama sahiden bir ömürlük olsun. İstek böyle olunca ince eleyip sık dokuyorsunuz...

Kadere inanır mısınız, yoksa hep mantık mı ön plandadır?

- Kadere kesinlikle inanıyorum. Her şey, olması gereken zamanda, olması gerektiği gibi olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!