Aşk bana tutsaklığı çağrıştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Aşk bana tutsaklığı çağrıştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 01:00

Cemiyet hayatının popüler isimlerinden Arte Tahir, Hello! dergisine konuştu.

Haberin Devamı

Cemiyet hayatının popüler isimlerinden, biri Arte Tahir... Ancak bir dönem katıldığı davetlerden ve imza attığı işlerden çok özel hayatındaki çalkantılarla gündemdeydi... O sıkıntılı dönemi geride bırakan, “Yaşadıklarım beni olgunlaştırdı. Artık daha güçlüyüm” diyen Tahir, Hello! dergisine konuştu.

Uzun süredir bir gazetede köşe yazarlığı yapıyorsunuz. Nasıl gidiyor?                        
- Evet, yaklaşık iki senedir Takvim gazetesinde köşe yazısı yazıyorum. “Aynadaki yüzüm” adlı köşemde istediğim her konuyu özgürce ifade edebiliyorum. Aslında hiç aklımda olmayan bir düşünceydi,  beni Fikret Ertuğrul ile Hicran Aygün motive etti. Hâlâ kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Özellikle sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunabiliyorsan ne mutlu bana...

Haberin Devamı

 Hayatınızda hep inişler çıkışlar olmuş gibi... Bunlar sizde nasıl izler bıraktı?
- Her insanın hayatında inişler ve çıkışlar vardır. Konuları farklı da olsa, önemli olan yaptığın hataların farkına varmak. Hata üzerine hata yaparsan, bu seni gerçekten büyük bunalımlara sokabilir. Aslolan zaaflarını giderebilmektir. Hayat, kendini tanımakla başlar. Kendini eleştirebilmek, kendinle yüzleşebilmek önemli... ışte o zaman, bedeli ne olursa olsun kaçmaktan vazgeçiyorsun. Bütün kırgınlıklarını, hayattan beklentilerini, hatta acılarını iyileştirebiliyorsun. Bu tabii ki zamanla oluyor.

ARTIK HAYATIMDA PEK ÇOK RENK VAR

Yaşadığınız o zor dönemi nasıl atlattınız?
- Beni gerçekten ben olduğum için seven ailem ve dostlarım en büyük destekçilerimdi. Gerçekten şanslı bir insanım, çünkü onlar yanımda oldukça her şeyin üstesinden gelebilirim. Yapı olarak mücadeleci biriyimdir, ama bir o kadar da sabırsızım. Saman alevi gibi parlar, hemen ardından da sönerim.

Size haksızlık yapıldığını düşündüğünüz zamanlar oldu mu?
- Başkalarının haksızlığa uğraması bile beni çileden çıkarır. Hayatta tek katlanamadığım şey haksızlık ve iftiradır. Maalesef benim de çok haksızlığa uğradığım zamanlar oldu. Ama haksızlığa uğradığım zamanlarda daha da güçlendim. Hayata daha fazla asıldım, geliştim, hassas olduğum konularda polemiğe girmedim. şu an hayatımın en mutlu, dingin ve huzurlu dönemindeyim. Bunun için de her gün Allah’a şükrediyorum. Hayatta istediklerim hep oldu. En önemlisi de rabbim bana iki çocuk verdi. Daha ne isteyebilirim ki...

Şu anda hayata hangi objektiften bakıyorsunuz?
- Benim objektifim çok renkli. Hayatımda bundan sonra sadece gri ve siyah yer olmayacak. Beyazın saflığı, kırmızının cazibesi, mavinin  durgunluğu, yeşilin marurluğu, sarının loşluğu, turuncunun sıcaklığı, pembenin duygusallığı ve lilanın huzuru var.

BENİM EN BÜYÜK LÜKSÜM ÇOCUKLARIM

Aşk ve huzur desem şimdi, sizde neyi çağrıştırırlar?
- Aşk tutkuyu, acıyı, vazgeçilmezliği, tutsaklığı çağrıştırıyor. Huzur ise olgunluk ve dinginliği çağrıştırıyor. şu aralar hayatta en çok ihtiyacımız olan  artık huzur. 

Çocuklarınızla ilişkiniz nasıl?
- Kızım ve oğlum, hayatımda vazgeçemediğim, vazgeçemeyeceğim en büyük lüksüm... Onlar benim hazinelerim. Oğlum 17 yaşında, çok olgun bir delikanlı. Evimizin reisi ve erkeği. Kızım ise çok hareketli, sosyal aktivitelere düşkün... Evimizin neşe kaynağı diyebilirim onun için... Çok farklı karakterlerde oldukları için onlarla paylaştığım şeyler de farklı... Kızım gezmeyi çok sever mesela, oğlum ise evde oturmayı. O yüzden evde hep beraber mutfağa girip yemek yapmayı tercih ederiz. Birlikte zaman geçirmek için tatiller en güzel fırsatlarımız. Biri delikanlı diğeri genç kız oldu. Arkadaşları ön plana geçti. Hatta bu yüzden bazen arkadaşlarını kıskanıyorum. Onun için de birlikte çıkacağımız tatilleri dört gözle bekliyorum.

OTOMOBıL YIKAYARAK STRES ATIYORUM

Bir gününüz nasıl geçiyor?
- Genelde zamanımın çoğunu evde geçiriyorum. ışlerimi günlük programıma göre organize ediyorum. şu an okullar tatil olduğu için çocuklarla beraberim. Bunun dışında arkadaşlarımla gezmek, alışveriş ve yemek yapmak, bahçeyle ilgilenmek ve orada güneşlenmekten çok keyif alıyorum. 

Haberin Devamı

 Günün stresinden arınmak için neler yaparsınız?
- Bahçemi sulamak ve arabamı yıkamak günün bütün yorgunluğunu unutturuyor, stresten arındırıyor. Yüksek sesle müzik dinleyip boş yollarda araba kullanmak da çok rahatlatır beni ayrıca...

Yeni projeleriniz var mı?
- Tabii var ama hayata geçirdiğim zaman söylemek isterim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!