Aşıya ilgi arttı

Güncelleme Tarihi:

Aşıya ilgi arttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 12:19

Domuz gribinden ölümlerin artmasıyla birlikte halkın hastalığın ciddiyetini daha iyi anladığı ve aşıya yöneldiği belirtildi.

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Sünbül, son iki hafta içerisinde aşı olanların sayısında yüzde 50 oranında artış meydana geldiğini söyledi.

Prof.Dr. Mustafa Sünbül, aşının bu tür hastalıklardan korunmak için en etkili, en güvenli ve en ucuz yol olduğunu dile getirdi. Prof.Dr. Sünbül, “Halkımız tıp otoritelerinin dışındaki kişilerin aşıyla ilgili söyledikleri birtakım yanlış bilgilere itibar etmesin. İsminin domuz gribi olmasından dolayı ‘Aşının içinde domuz kanı bulunuyor’ gibi tamamen asılsız iddialarla insanların aşı konusundaki eğilimini olumsuz etkilemeye çalışan kişiler var” diye konuştu.

Prof.Dr. Mustafa Sünbül, hastanelerinde 9 kişinin domuz gribi nedeniyle solunum cihazına bağlı olarak yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti. Bu hastaların durumunun çok kritik olduğunu söyleyen Prof.Dr. Sünbül, “Hastalar aşı olsaydı bu tabloyla karşılaşmazdık. Şu ana kadar hastanede tedavi gören 8 kişi domuz gribi sebebiyle hayatını kaybetti. Endişemiz bu sayının artacağı yönünde” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!