Asitli saldırgana uzman yorumu

Güncelleme Tarihi:

Asitli saldırgana uzman yorumu
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 11:10

İstanbul Ataşehir’deki Develi Kebap’ta geçtiğimiz cumartesi akşamı oyun odasında 3.5 yaşındaki Y.K.’nın üzerine asitli madde döküldü. Bu olay tüm Türkiye'yi dehşete düşürürken asiti atan kişi ise teyzesinin kocası çıktı. Peki böylesi bir olayı bir insana yaptırabilen nedenler nelerdir? Nasıl bir psikolojidir? Uzmanlar bu konuyla ilgili neler söylüyor? 

Haberin Devamı

Üsküdar Üniversitesi Etiler Polikliniği'nden Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Alper Evrensel yaşanan vahim olayı 'Öfkeyi kıskançlık ya da haset duyguları beslemiş olabilir' diyerek açıklarken şunları söyledi:

Asitli saldırgana uzman yorumu

"Bu davranışın altında pek çok sebep yatıyor olabilir.Â

Asitli saldırgana uzman yorumu

Temelde öfke duygusunun yer aldığı ve bunun denetlenemediği anlaşılıyor.  


Öfkeye kıskançlık ya da haset duyguları beslemiş olabilir. 

Bu durumun bir muhakeme bozukluğundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı ancak muayene ile belirlenebilir. Bazı dürtüsel kişilik yapılarının da bu tarz fevri davranışların ortaya çıkmasında rolü olabilir. 

Haberin Devamı

Zanlının bir psikiyatri kliniğinde yatırılarak muayene ve gözleminin ardından çeşitli tetkiklerle araştırılmasıyla tanı konulacak, ardından da cezai ehliyetinin olup olmadığı belirlenecektir. " 

OLAY NEYDÄ°?

Korkunç olay geçtiğimiz cumartesi akşamı Ataşehir’deki Develi Kebap da yaşandı. Yemeğe gelen müşteriler, çocuklarını oyun odasındaki görevliye teslim etti. Çocukların oynadığı oyun odasına giren bir kişi, elindeki karton bardakta asit olduğu iddia edilen kimyasal maddeyi çocukların üzerine döktü. Büyük panik yaşanan olayın ardından saldırgan kaçarken, vücutlarında yanık oluşan çocuklar aileleri tarafından çevredeki hastanelere götürüldü. Çocuklar ilk tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

BAKMADAN GEÇME!