Asist de yaparım Kickboks'da

Yurtdışında yaşayan birçok ailenin çocuğu gibi Sezer’in de ilginç hobileri var. Her fırsatta kickboks ve thaiboks ile ilgileniyor. Hiçbir maçı kaçırmıyor. Kendisi de bu sporla iç içe.-

Haberin Devamı

SEZER Öztürk denince akla gelen üç şeyin; çok yetenekli ofansif bir orta saha oyuncusu, Lugano ile Kadıköy’de kavga edip kırmızı kart gören oyuncu ve frikik tartışması yüzünden takım arkadaşı Pele ile gerilim yaşayan yıldız adayı, konusunda hemen herkes hemfikir..
Türk Gücü Velbert takımında futbola başlayıp, 7 yaşında Bayer Leverkusen alt yapısına geçen, Karslı bir ailenin çocuğu Sezer.. Ailesi otomobil yedek parça işiyle uğraşıyor.. Sürekli futbol topunun peşinde olmasına karşın okulu da iyi dereceyle bitiriyor.. Leverkusen’de çok forma şansı bulamayınca Belçika’ya Germinal takımına kiralık gidiyor, ardından Manisaspor’a transfer oluyor..

Yanal değiştirdi, Uygun yükseltti

Ersun Yanal’la birlikte çok şey değişiyor Sezer’in hayatında.. Bank Asya 1.Lig’de en değerli oyuncu seçiliyor ve takımının Süper Lig’e çıkmasında çok büyük rol oynuyor.. Son yılında sözleşme uzatmak istemeyince kadro dışı kalıyor.. Sezon bitiminde Eskişehirspor’la anlaşıyor.. Önceleri uyum sorunu yaşıyor yeni takımında ama Bülent Uygun’la birlikte ligin en çok dikkat çeken oyuncularından biri haline geliyor..

Haberin Devamı

Önce savaş, sonra barış!

6 Kasım 2010 tarihi Sezer için oldukça önemli.. 3 Kasım’da 25. yaş gününü kutlayan Sezer, 3 gün sonra Kadıköy’de Fenerbahçe karşısına çıkıyor.. Maçın 13.dakikasında Volkan’ı mağlup ederek kariyerinin önemli gollerinden birini atıyor. Ama ne oluyorsa devre arasında oluyor. Maç içinde tartıştığı Lugano’yla bu kez yumruklaşmaya giden bir olay yaşayıp ve Bünyamin Gezer’den kırmızı kart görüyorlar.
Maçtan bir gün sonra Sezer’in telefonu çalıyor. Tercümanı aracılığıyla Lugano, Sezer’den özür diliyor ve futbolda böyle şeylerin olabileceğini söylüyor. Daha sonra bir alışveriş merkezinde karşılaşan iki yıldız birbirine sarılıp şans diliyor ve olay tatlıya bağlanıyor..

Pele’den topu almayı başaramadı

- 18 Şubat 2011 akşamı Sezer bir başka tartışmanın içinde.. Eskişehirspor sahasında Sivasspor karşısında son dakikaya 1-1 berabere giriyor. Ceza alanının sol keşisinde kazanılan frikik için Sezer hareketleniyor. Bir dönem Inter’le Şampiyonlar Ligi’nde forma giyen Pele de atışı kullanmak istiyor. Sezer, Bülent Uygun’a soruyor ve “Sen at” deyince topu almak istiyor. Fakat Pele topu vermiyor. İki oyuncu saha içinde itişmeye varan tepkiler gösteriyorlar. Sonunda Pele frikiği kullanıyor ve takımını son saniyede 3 puana ulaştıran golü atıyor.. Gol sonrası bütün oyuncular büyük sevinç yaşarken Sezer’in o tabloda yer almaması dikkatlerden kaçmıyor..

Haberin Devamı

Kickboks ve Gökhan Saki hayranı

- Yurtdışında yaşayan birçok ailenen çocuğu gibi Sezer’in ilginç hobileri var. Her fırsatta kickboks ve thaiboks ile ilgileniyor.. Hiçbir maçı kaçırmıyor. Kendisi de bu sporla ilgileniyor. Kickboksun dünyadaki önemli isimlerinden Gökhan Saki ile yakın arkadaş.. Belki de saha içinde zaman zaman agresif olmasının bir nedeni de bu spora olan bağlılığı Sezer’in..

KiM KiMDiR

- Mevkii: Ofansif orta saha
- Doğum yeri: Köln / Almanya
- Yaş: 25
- Boy: 1.76 m
- Kilo: 74 kg
- Oynadığı takımlar: Bayer Leverkusen (2003-05), Germinal Beerschot (2005-06 kiralık), Nürnberg (2006), Vestel Manisaspor (2006-2010), Eskişehirspor (2010-)
- Milli takım: 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 Yaş Altı Türk Milli Takımı ile A2 Milli Takım.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Galatasaray derken..

- 22 yaşında evlenen Sezer, akşamları eşiyle birlikte olmayı ve film izlemeyi çok seviyor. Zaman zaman gurbetçi arkadaşlarıyla bir araya geliyor ve gece kulüplerine de gidiyor.. Ama bunun ölçüsününü kaçırmamaya özen gösteriyor. İdmanlara kendini veren, taktik disiplini üst düzey olan Sezer iki kez A Milli Takım kadrosuna çağrılmış ama şimdiye kadar bu mutluluğu yaşama fırsatı olmamış..
Devre arasında önce Galatasaray ardından Beşiktaş, Sezer için ciddi pazarlıklar yaptı Eskişehirspor’la.. Ancak transferin son gününde anlaşma sağlanamadı ve sezon bitimi devreye Fenerbahçe girdi.. Aykut Kocaman’ın isteği, yönetimin hamlesiyle Abdülkadir ve 2.5 milyon Euro karşılığında Sezer sarı lacivertli takımın yeni oyuncusu oldu.

Bülent UYGUN

Haberin Devamı

- Çok yetenekli bir oyuncu. Onu karşıma alıp, “Benim futbolculuğumu örnek al. Daha çok gol noktalarına girmen gerek” demiştim. O günden sonra hücumu daha çok düşündü, 8 gole ulaştı. Fiziken gelişimini sürdürürse çok iyi yere gelir..

Emre Belözoğlu

- Oyunun hücum yönünde mükemmel. Ama savunma yönünü geliştirmesi gerek. Büyük takımda oynayan oyuncuların tek yönlü olması forma şanslarını azaltır. Sezer Öztürk bu yönünü geliştirirse bizim için büyük silah olur.

Yazarın Tüm Yazıları