Asırlık çınarlara yaşam merkezi

Güncelleme Tarihi:

Asırlık çınarlara yaşam merkezi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 15:33

Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi’nin ortak projesi ile Aydınlıkevler’de yaşlı erkeklere özel yaşam merkezi açıldı.

Haberin Devamı

Emekli veya çalışan, vaktini aktivitelerle değerlendirmek isteyen, boş zamanlarında ne yapacağını bilmeyen yaşlıların buluşma noktası olacak Yaşlı Yaşam Merkezi, çeşitli sosyal faaliyetler için imkan sağlıyor. 2 katlı kültür merkezinde üyelerin vakit geçirebilmesi için pek çok etkinlik organize edilecek. Merkezde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği çalışmalarının yapılabileceği dersliklerin yanı sıra, resim atölyesi, satranç sınıfı, kütüphane ve üyelerin farklı hobi dalları ile ilgilenebilmeleri için iki atölye ve ayrıca bir de seminer salonu yer alıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek sosyolog da, yaşlıların sosyal hayata daha etkin katılımını sağlamak ve onları doğru yönlendirebilmek için hizmet verecek.

Haberin Devamı

ÜYELİK ÜCRETSİZ

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tirkayi’nin de katılmıyla açılışı yapılan tesisi incelemeye gelen 90 yaşındaki Elvan Özbudak, kahvehane alışkanlığı olmayan yaşlılar için bu gibi merkezlerin önlemli olduğunu söyledi. Özbudak, merkezde hat sanatına eğitimi alacağını kaydetti. Etkinlik ve aktivitelerin ücretsiz olduğu yaşam merkezini ziyaret eden diğer yaşlılar da üye olacaklarını belirterek, hobilerine yönelik aktivitelere katılacaklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!