‘Asırlar ötesinden bir ses’...

Güncelleme Tarihi:

‘Asırlar ötesinden bir ses’...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 16:49

Dilşan Balkancı’nın resimleri 4 Mart itibariyle Kadıköy’de sergileniyor.

Haberin Devamı

Ressam Dilşan Balkancı’nın resimleri 4 Mart itibariyle Kadıköy’deki HD Artshop&Gallery’de olacak. Resim çalışmalarına 1990 yılında Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi atölyesinde başlayan, ressam Özdemir Yemenicioğlu ile yedi yıl birlikte çalışan Balkancı resmini şu sözlerle tanımlıyor:
“İlk bakışta, gözleri yalnızca teknik ve estetik yetkinlik savıyla yanıltabilecek Dilşan Balkancı’nın resmi; kendi içindeki ve dönemindeki değeri aşarak, asırlar ötesinden uzanan bir sesin enstrümanı olmakta; estetik bir hafızanın çağdaş tepkilerini verme görevini üstlenir.
Gerçek manasıyla bir Türk resmi var mıdır? Türk resmi içinde klasik bir dönem aranabilir mi? Türk resmini, batıdan aldığı resim anlayışına tarihlemeyen ciddi bir sanat felsefesi gösterecektir ki Türk resminin kökenleri, süsleme sanatlarının en eskisi sayılan, hayvan üslubunda aranmalı ve klasiği de, erken İslam döneminde filizlenip, Selçuklu döneminde olgunlaşan bir gelenekte sorgulanmalıdır. Mumyalar, dokumalar, el yazmaları, stukolar, seramikler ya da metal objeler, bu geleneğe tanıklık eder.”
Sergi 4-16 Mart tarihleri arasında Hd Artshop & Gallery Kadıköy’de görülebilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!