Aşırı sıcak hava Avrupa’yı bunalttı

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sıcak hava Avrupa’yı bunalttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 10:16

Uzun süren soğuk ve serin havalardan sonra Avrupa birdenbire ısınmaya başladı. Önce Fransa, ardından Almanya ve son olarak İngiltere, Avrupa’da mevsimine göre aşırı sıcak sayılabilecek havanın etkisine girdi.

Haberin Devamı

FRANSA’da dün hava sıcaklığı bazı bölgelerde 38 dereceyi buldu, başkent Paris’te 35 derece olarak ölçüldü. Bugün de etkili olması beklenen sıcaklığın bazı illerde 40 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Bu nedenle Fransa Meteoroloji Enstitüsü, Paris’in de içinde olduğu 66 şehrinde turuncu alarm verdi. Fransa’nın özellikle batı ve güney bölgelerini etkileyen sıcaklıklar nedeniyle hükümet, kreşlerde ve okullarda çocukların korunması için bazı önlemler alınmasını istemişti.

ALMANYA’DA EN SICAK GÜN

Almanya da dün yılın en sıcak gününü yaşadı. Hava sıcaklığı 35.8 dereceyi buldu. Alman Meteoroloji Kurulu, güneşin ülkeyi 17 saat 19 dakika aydınlattığını duyurdu. Hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde de yükselmeye devam edeceğini belirten meteoroloji uzmanları, haziran ayında Almanya’da sıcaklıkların 37 dereceyi bulacağını bildirdi.

Haberin Devamı

1976’DAN BU YANA İLK KEZ

İngiltere de aşırı sıcak havanın etkisine girdi. İngiltere Meteoroloji kurumu, son 5 gündür özellikle ülkenin güneyinde etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklığı dün 34.5 dereceye ulaştı. Bu nedenle İngiltere dün 2017’nin en sıcak gününü yaşadı. Ayrıca dün 1976’dan bu yana yaşanan en sıcak haziran günü oldu. Meteoroloji kurumu, bu sıcaklığın ‘tehlikeli’ seviyenin bir alt seviyesinde olduğu uyarısında bulunarak, sağlık servislerinden yüksek riskli grupta bulunan yaşlılara ve çocuklara yardımcı olunmasını talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!