Aşırı sıcağa karşı Londralılara bedava su dağıtılıyor

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sıcağa karşı Londralılara bedava su dağıtılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 16:01

Londra’da hava sıcaklığının 36 dereceye kadar çıkması bekleniyor. İngiltere Metropolitan Ofisi ve Halk Sağlığı Merkezi (PHE) yetkilileri, aşırı sıcak konusunda halkı uyardı.

Haberin Devamı

LONDRA’da ulaşım stratejisinin uygulanması ve ulaşım hizmetlerini yöneten Transport for London (TfL), bazı metro duraklarında halka 250 bin şişe ücretsiz su dağıtılacağını duyurdu. TfL Direktörü Mark Evers, aşırı sıcaklar nedeniyle şehir içi metro ve tren hatlarında aksama yaşanmaması, beraberinde aşırı sıcak ve susuzluğun yol açtığı komplikasyonlar önlemek amacıyla ücretsiz su dağıtımına başlandığını ifade etti.
Londra dünyada en çok toplu taşıma araçlarının kullanıldığı ve en uzun demiryolu, metro hattına sahip şehirdir. Evers, “Aşırı sıcak ve susuzluğun yol açtığı komplikasyonlar yolcularımızın hareket kabiliyetini daraltıyor. Seyahatleri esnasında sağlık sorunlarıyla karşılaşmamaları ve rahat hareket edebilmeleri amacıyla bedava su dağıtımına karar verdik. Bir su şirketi sponsorumuz oldu. 250 bin şişe dağıtılacak. Böylece yolcularımızın sağlık sorunlarıyla karşılaşmamaları, metro ve tren seferlerinde azalma ve yavaşlama gibi sorunların yaşanmaması hedefledi” dedi. 

Haberin Devamı

İYİ HİSSETMİYORSANIZ İLK DURAKTA İNİN
Mark Evers, metro ve trenle yolculuk edeceklere şu uyarılarda bulundu: “Yanınızda bir şişe su taşıyın. Yolculuk esnasında kendinizi iyi hissetmediğiniz veya fenalaşmamız halinde ilk durakta ininiz ve yetkilililerden yardım isteyin...”
PHE Londra Bölge Müdürü Dr, Yvonne Doyle da Londralıları 11.00-15.00 saatleri arasında sıcak ortamlardan uzak durmaları yönünde uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!