Aşırı sağa kırmızı kart gösterin

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağa kırmızı kart gösterin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 09:55

1 Mayıs, Almanya’nın çeşitli kentlerinde de kutlandı. Berlin’de çıkan olaylar nedeniyle çok sayıda kişi gözaltına alındı. Frankfurt’taki kutlamaya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, aşırı sağ parti ve politikacılara kırmızı kart gösterilmesini, NPD’nin kapatılmasını istedi. Offenburg’ta yürüyüşe katılan CHP’liler YSK’yı protesto etti.

Haberin Devamı

TÜRKLERİN yoğun yaşadığı Kreuzberg semtindeki Oranienplatz Meydanı’nda sol grupların çağrısıyla toplanan binlerce kişi, Reichenberger Caddesi ve Pannier Caddesi’nden Spreewaldplatz Meydanı’na kadar yürüdü. Göstericilerin bir bölümünün yüzlerini kapattığı yürüyüş sırasında polislere bazı binalardan ve yürüyüşe katılanlar tarafından şişe ve maytap atıldı.
Yürüyüşün sona erdiği Spreewaldplatz Meydanı’nda da polislerle göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis, şişe fırlatan göstericilere müdahale ederek çok sayıda kişiye gözaltına aldı.

Aşırı sağa kırmızı kart gösterin


EMNİYET: POLİSE SOPALARLA SALDIRDILAR

Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde düzenlenen yürüyüşte polislere helikopter de havadan destek verdi, ekipler çok sayıda kamerayla da kayıt yaptı. Berlin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, göstericilerin polise sopalarla saldırdığı belirtilerek, bu kişilere karşı biber gazı kullanıldığı ve müdahalede bulunulduğu bildirildi. Gösteride Berlin ve diğer eyaletlerden  5 bin 400 polisin görev aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Aşırı sağa kırmızı kart gösterin

AŞIRI SAĞA KIRMIZI KART

Hessen Alman Sendikalar Birliği’nin (DGB) düzenlediği 1 Mayıs Dünya Emekçiler Günü yürüyüşüne Hessen Hayır Girişimi, Haziran, Türk Halkevi, Alevi dernekleri, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu ile HDK’nın aralarında olduğu gruplar da katıldı. Davullu zurnalı yürüyüşte Türkiye’de tutuklu, Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in kardeşi İlkay Yücel ise ‘FreeDeniz’ pankartıyla yer aldı. Yürüyüş Römer meydanında son buldu.

Aşırı sağa kırmızı kart gösterin

Mitingte konuşan Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Feldmann, adil bir Avrupa istediğini söyledi. Mültecilerle mücadele etmek yerine kaçış nedenlerinin ortadan kaldırmasını isteyen  Feldmann, “Le Pen, Petry ve diğer popülistlere kırmızı kart gösterelim. Ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele etmeden özgürlük olmaz. Eğitim, sağlık, toplu taşıma hepimize ait. Özelleştirme modası geçti. İnsanların başlarını sokacak bir evi olması bir hak” dedi.

Aşırı sağa kırmızı kart gösterin

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI’NA ELEŞTİRİ

Hessen DGB Başkanı Philipp Jacks da “Demokrasiye evet, Avrupa Birliği’ne evet ama işçi haklarının kısıtlanmasına hayır. Avrupa Merkez Bankası kiralık çalıştırıyordu. Onlarla iş sözleşmesi yapmak, eşit işe eşit ücret vermek yerine işten çıkarıp yenilerini aldı. Popülizm ve ırkçılık hiçbir zaman alternatif değildir. Demokrasi ve demokratik kültür anlayışının yok olması toplumumuzun sonu olur” diye konuştu.

Aşırı sağa kırmızı kart gösterin

AHMET KARADEMİR ÖNDERLİK ETTİ

Offenburg’ta da yaklaşık 300 kişi, Offenburg-Ortenau Bölgesi IG Metall başkanı Ahmet Karademir önderliğinde kent merkezinde gösteri yaptı. Yürüyüşe Offenburg CHP Birlik üyeleri, Alman Sendikalar Birliği, IG Metall bölge temsilcileri, SPD, Sol Parti ve çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcisi katıldı.

Aşırı sağa kırmızı kart gösterin

Haberin Devamı

TUTUKLU GAZETECİLER SIRAKILSIN

Köln’de yağmurlu havaya rağmen çok sayıda işçi öğle saatlerinde Alman Sendikalar Birliği (DGB) binasının önünde toplandı. Döviz ve pankartlarda, sosyal hakların kısıtlanmaması, eşit işe eşit ücret ve ücretlerin artırılması gibi talepler dile getirildi. Ayrıca birçok gösterici boyunlarına, Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılması talebini içeren dövizler astı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!