Asım Kocabıyık son yolculuğuna uğurlandı.

Güncelleme Tarihi:

Asım Kocabıyık son yolculuğuna uğurlandı.
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2012 12:12

Dün, 88 yaşında hayatını kaybeden Borusan Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii'ndeki cenaze törenine iş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Taziyeye gelenler arasında yer alan Kocabıyık'ın en yakın arkadaşı sanayici Yusuf Özer, "Biz beraber büyüdük. Onunla çok paylaştık. Asım, bu ülke için çalıştı" dedi.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER - WEB TV

 

5 bine yakın katılımın olduÄŸu cenazede taziyeleri, Asım Kocabıyık eÅŸi Nurhan Kocabıyık, OÄŸlu Ahmet Kocabıyık, torunu Levent Kocabıyık, kızları Zeynep Hamedi ve Nükhet Özmen kabul etti.Â

 

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

 

Taziye kuyruğunun metrelerce uzadığı cenaze töreninde, gelenlerin ıslanmaması için cami avlusuna dün gece dev bir çadır inşa edildi.

 

 

Cenazeye iş ve siyaset dünyasından da yoğun katılım oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül siyasiler arasında göze çarpan isimlerdi. 

  

Haberin Devamı

Diğer taraftan iş dünyasından Bülent Eczacıbaşı, Adnan Polat, Haluk Ulusoy ve sanat dünyasından da Erol Evgin ile Fazıl Say ve Bedri Baykam gibi isimler de taziyeye geldi.

 

Asım Kocabıyık son yolculuğuna uğurlandı.

 

 

KOCABIYIK İÇİN NE DEDİLER?

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: Çok sade, mütevazi, dürüst bir kişiydi. Çok büyük bir sanayiciyi kaybettik. Afyon bölgesine ve Türkiye'ye büyük katkıları olmuştu.

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur: "Babamızı kaybetmiş gibiyiz..."

İşadamı Haluk Ulusoy: "Dünya iyisi bir insandı. Türk sanayisi için bir çınardı. Bu çınarlar tek tek aramızdan ayırılıyor. Herkes bunun bilincinde olmalı..."

En yakın arkadaşı Yusuf Özer (Sanayici): Kendisi köylümdür, biz beraber büyüdük. Onunla çok paylaştık. Asım, bu ülke için çalıştı.

 

TÃœRKÄ°YE'NÄ°N Ä°LK KUÅžAK SANAYÄ°CÄ°LERÄ°NDEN

 

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden duayen işadamı Kocabıyık, Cumhuriyet Dönemi'nin ilk kuşak lider sanayicileri arasında gösteriliyor. Kocabıyık'ın cenazesi, Fatih Camii'ndeki öğle namazı sonrasında Edirnekapı Şehitliği'ndeki aile kabristanına defnedildi.

 

İş hayatındaki başarılarının yanı sıra sosyal yaşamda da çok etkin olan Kocabıyık, Borusan Kocabıyık Vakfı aracılığıyla eğitim, kültür ve sanat alanlarında toplumun gelişimini destekleyecek projeleri hayata geçirdi. Hayatı boyunca, ülkesine hizmet olarak gördüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliğiyle ilköğretim, lise, yüksekokul, fakülte ve öğretmen evi gibi çok sayıda eğitim kurumu yaptırdı.

 

Haberin Devamı

ASIM KOCABIYIK BELGESELİ / WEB TV

 

Türkiye'nin sanayi dahil her alanda gelişmesi için büyük çaba sarf eden Kocabıyık, "Bu memlekete gönül borcum var. Hayatım boyunca bunu ödemek için çalıştım" diyordu.

 

Asım Kocabıyık son yolculuğuna uğurlandı.
En yakın arkadaşı Yusuf Özer: "Asım, bu ülke için çalıştı"

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!