Aşılanan zeytin ağaçları köylüye paylaştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Aşılanan zeytin ağaçları köylüye paylaştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 19:14

Aşılanan zeytin ağaçları köylüye paylaştırıldı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde delice zeytin ormanındaki 6 bin 864 ağaç aşılandıktan sonra 44 çiftçiye paylaştırıldı. Kirazlı sakinleri, sahip oldukları yerlerin sertifikalarını aldı.

Aydın Valiliği ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün ormanların gelir getirici tür ağaçlandırması faaliyeti kapsamında Kuşadası'nın Kirazlı Mahallesi'nde yaklaşık 7 bin aşılanmış delice zeytin fidanının hak sahiplerine dağıtımı için tören düzenlendi.

Kırsal Kirazlı Mahallesi yangın söndürme gölet bölgesinde düzenlenen törene; Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda köylü katıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, "Aydın ilimizde 50 köyde 9 bin 900 hektar alanda 151 bin fıstık çamı, kestane, ceviz, badem, hünnap, defne, dut ve iğde fidanı dikerek çalışmalarımızı tamamladık. Kuşadası Kirazlı köyümüzde  690 dekarlık bir alanda 6 bin 864 delice fidanını aşıladık. Talep eden 44 ailenin her birine yaklaşık 156 adet fidanın sertifikalarını vereceğiz. 2018 yılında 1312 dekar alanda 13 bin 136 adet delice fidanının etrafını açıp hazırlığını yapacağız. 5 bin 870 delice fidanın aşılamasını yapıp muhtarlığımızın önderliğinde halkımıza hep beraber burada vereceğiz" dedi.

Ülkenin kıymetini böyle ortamlara geldikçe daha iyi hissediyoruz diyen Vali Köşger ise "Zeytinyağı, Aydın ilinin en fazla ihracat yaptığı ürün. 25 milyon zeytin ağacı ile Aydın Türkiye'nin en fazla zeytin ağacı olan ili. Bu kapsamda Türkiye'nin en çok zeytinyağı ihraç eden ilidir. Yeni ıslah edilen alanlarla, yeni ıslah edilen ağaçlarla bu ihracat artacak. Aydın ilinin zeytin yağı ve zeytindeki önderliği daha da artacak" dedi.

Yapılan çekilişle parsel ve belgelerine kavuşan köylülere sertifikalarını Vali Köşger, Kaymakam Aksoy, Orman Bölge Müdürü Çelik ve Başkan Kayalı verdi. Vali Köşger, günün anısına gölet kenarına bir limon çamı dikti. Etkinlik sonunda köy kadınlarının yaptığı gözlemeler protokol üyelerine ve davetlilere dağıtıldı.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!