Asil Nadir: Yürüyerek de olsa döneceğim

Güncelleme Tarihi:

Asil Nadir: Yürüyerek de olsa döneceğim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 17:32

İngiltere’nin önceki akşam Türkiye’ye iade ettiği Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir, İstanbul’a ayak basar basmaz KKTC’deki kız kardeşi Bilge Nevzat’ı aradı. Nadir, kız kardeşinin, “Yorgun musun?” sorusunu, “Yürüyerek bile olsa vatanıma döneceğim” diye yanıtladı. Dün akşam serbest kalan Nadir, bu sabah KKTC'ye gitti.

Haberin Devamı

İngiltere’de sahibi olduğu Polly Peck şirketinden zimmetine para geçirmekle suçlandığı sırada 1993 yılında özel uçağı ile KKTC’ye kaçan Asil Nadir, uzun yıllar Kıbrıs’ta kaldıktan sonra adını temize çıkarmak adına 2010’da Londra’ya geri dönmüş ve 2012’de de 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezasının önemli bölümünü tamamlayan Nadir, uzun süredir vatandaşı olduğu Türkiye’ye iade edilmesi talep ediyordu. 

 

İADE EDİLECEK Mİ
İngiltere ile Türkiye arasında devam eden görüşmeler sonucunda Asil Nadir önceki akşam THY’nin tarifeli seferi ile Londra’dan İstanbul’a geldi. Bakırköy’de sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Silivri’ye nakledildi. İngiltere yasalarına göre, cezasının yarısını çekenler şartlı olarak tahliye ediliyor. Ancak Türkiye’ye iade sürecinde nasıl bir prosedür izleneceği ve hangi şartlarla iade edildiği henüz bilinmiyor. Asil Nadir’in KKTC’de sahibi olduğu Kıbrıs gazetesi, ünlü işadamının Türkiye üzerinden KKTC’ye iade edileceğini ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini yazdı. Asil Nadir’in 1962’de evlendiği Ayşegül Tecimer’den 2 oğlu bulunuyor. 1989’da Tecimer’den boşanan Nadir, 2005’te kendisinden 43 yaş küçük Filistinli sekreteri Neriman Nur ile ikinci evliliğini yaptı.

 

SERBEST KALDI

Haberin Devamı

İngiltere'nin Türkiye'ye iade ettiği iş adamı Asil Nadir, 1 gece Silivri Cezaevi'nde kaldıktan sonra adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün tahliye edildi. Sabahın erken saatlerinde havalimanına gelen Nadir, 09.20 uçağıyla Kıbrıs'a hareket etti.  Nadir basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!