Asıl fail o değil ki!

Oktay EKŞİ
Haberin Devamı

Adam işsiz. Adam kendine ucuz bir şöhret kapısı arıyor.

Serseri mayın gibi ortada dolaşan ve patlayıp bela olacak bir sebep için çırpınan adam ne yapar:

Kendisine en yakın hissettiği tahrik nereden geldiyse onun gösterdiği yönde bir çılgınlıkla ortaya çıkar.

Ankara'dan İstanbul'a gelmek üzere havalanan Türk Hava Yolları uçağını kaçırıp Trabzon Havaalanı'na indirten 26 yaşındaki Çorumlu işsiz İhsan Akyüz'ün yaptığı bu.

Onun ruhi dengesi bozukmuş. İçine kapanık biriymiş. Kimseye bir kötülüğü dokunmazmış...

Anımsarsanız üç yıl kadar önce Anıtkabir'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in önüne fırlayıp da şeriat istediğini haykıran meczup ile Sincan olaylarını izleyen TV muhabiri Işın Gürel'i saçından tutup yere fırlatan Recep Görmez isimli mahluk için de aşağı yukarı aynı şeyler söylenmişti.

Keza Gümüşhane'de Baro Başkanı Ali Günday'ı öldüren İzzet Kıraç için de...

Bunların cezasını adalet elbet tayin eder. Etmiştir de...

Ama olay o değil.

Olayın ucu bunları tahrik edenlerde...

Bakın İhsan Akyüz, Trabzon uçağını kaçıran kişi, ‘‘türban’’ konusundan etkilenmiş. Üniversitelere türbanlı (türbanlı değil kimliği anlaşılamayacak kadar sarılıp sarmalanıp fakülteye gelen) kızların kayıtlarının yapılmamasına çok kızmışmış.

Belli ki günlerdir öteki kısım medyanın yaptığı tahrikler meyve vermiş. Daha önce Ali Günday'ın öldürülmesinde, Anıtkabir'de, Sincan'da ne sonuç verdiyse bu defa da o olmuş.

Bu olayın en hazin tarafı, 31 Mart'ı yaratan ve İstanbul'u bir anda mahşer yerine çeviren olayların kahramanı Derviş Vahdeti'nin ruh olarak hâlâ aramızda yaşıyor olmasıdır.

Derviş Vahdeti'nin mirasçıları inanılmaz bir tahrikçilik yuvası olarak yıllardır bu ulusun insanlarını birbirlerini boğazlamaya teşvik ediyorlar. Hem de bunu tüm sevgilerin kaynağı olan din adına yapıyorlar.

Bakınız bir iki örnek verelim:

Sekiz yıllık kesintisiz temel eğitime geçilmesi için yasa önerisi verdiler diye, Akit isimli gazete bu önerinin sahibi milletvekillerinin fotoğraflarını ‘‘Sakın Affetme!’’ başlığı altında günlerce yayınladı. Onları hedef gösterdi. Neyse ki bir İzzet Kıraç veya İhsan Akyüz çıkmadı.

Aynı gazetenin Yazıişleri Müdürü tuttu Flash TV'de onun sevmediği türden programlar yapan Bahadır Tokmak ile Turgay Yıldız'a aynen şöyle hitap etti:

‘‘Hele o dümbelekli ikili var ya... Korkarım ellerindeki dümbelek derisini patlatacak birileri çıkar ve bence hiç de haksız sayılmazlar.’’

Bu ‘‘tehdit’’ değilmiş, ‘‘uyarıyor’’muş.

Bu olayların gerçek failini nerede aramak gerektiğini görüyor musunuz?













Yazarın Tüm Yazıları