Asıl darbe yatırımcıya

Güncelleme Tarihi:

Asıl darbe yatırımcıya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 01:10

HÜKÜMET ile cemaat arasındaki gerilim yatırımcıları vurdu.

Haberin Devamı

30 bin yatırımcı olan Koza Grubu’nun hisseleri çakıldı. Bank Asya’ya da düşüşten payını aldı.

GEÇTİĞİMİZ Salı günü başlayan operasyonun ardından, Türkiye’de yaşanan gerilim Borsa İstanbul’a (BİST) sıçradı. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetin kendisine karşı yapıldığını ileri sürdüğü bu operasyona karşılık vereceğine ilişkin gelişmeler ve beklentiler, borsada bazı hisse senetlerinde sert düşüşlere neden oldu. Operasyonun ardından BIST-30’da hisseleri en fazla düşen grup olan Koza, Başbakan’ın Giresun’de yaptığı konuşmanın etkisiyle bu haftaya da çakılarak başladı. Mayıs 2010’da halka açılan Koza Altın’ın hisseleri dün ilk seansta taban fiyattan kapanarak, halka açıldığından bu yana ilk defa bir seansı taban fiyattan tamamladı.
Grubun diğer şirketleri de dün ilk seansta taban oldu. Gün içinde yüzde 15,8 düşerek 22.30 liraya kadar inen Koza Altın, ikinci seansın ikinci yarısında gelen alımlarla toparlanarak günü yüzde 6,6’lık kayıpla 24.75 liradan tamamladı. Gün içerisinde yüzde 17 düşerek 2.44 liraya kadar inen Koza Madencilik ise günü yüzde 12,24’lük kayıpla 2.58 liradan kapattı. İkinci seansın açılışında yüzde 16,5 düşerek 2.82 liraya gerileyen İpek Enerji de günü yüzde 11,24’lük düşüşle 3 liradan tamamladı. Başbakan Erdoğan Giresun’daki konuşmasında, “Bunların maden ruhsatları ellerinden alınınca bas bas bağırıyorlar. Altın ağalığı yaparken iyiydi” demişti. Geçen hafta BIST-30 içerisinde operasyonun ardından en fazla düşüş yüzde 22,2 ile Koza Madencilik’te yaşandı. Geçen haftanın son 4 işlem gününde grubun diğer şirketleri Koza Altın yüzde 16,67, İpek Enerji ise yüzde 20 değer kaybetti. Koza Grubu’nun üç şirketinin hissesine sahip 28.700 yatırımcı bulunuyor.

BANK ASYA DA ÇAKILDI

Hafta sonu basında yer alan “Hükümetin cemaate yakın bir bankaya operasyon düzenleyeceğine” ilişkin yorumlar, Bank Asya hisselerini sarstı. Borsada 13.552 yatırımcısı olan Bank Asya hisseleri günü yüzde 11,11’lik kayıpla tamamladı. Öte yandan borsada, yatırımcıların cemaatle ilişkili olduğu düşüncesinde olduğu Lokman Hekim Engürüsağ’ın hisseleri de dün yüzde 11,79 oranında değer kaybetti.

Dünkü düşüşler

Haberin Devamı

Hisse Düşüş(%)
Koza Madencilik -12,24
Lokman Hekim -11,79
İpek Enerji -11,24
Bankasya -11,11
Koza Altın -6,60
Taraf Gazetesi -5,88
Gözde Girişim -4,53

Haberin Devamı

DÜZELTME: Gazetemizde 21 Aralık Pazar günü yayınlanan “Zarrab’tan şok ifade: Benden 1 milyon dolar istediler” haberinde Reza Zarrab ifadesinde öyle söylediği için “Avukat Halil Koca” yazılmıştır. İstanbul Barosu’na kayıtlarında Halil Koca sorgulandığında, adres olarak “TMSF” görüldüğünden habere bu bilgi de eklendi. Ancak, Zarrab’ın ifadesinde ismini eksik söylediği avukatın, “Halil İbrahim Koca” olduğu belirtliyor. Hürriyet’e dün açıklama gönderen Av. Halil Koca, “Yeni Şafak gazetesiyle ilgim yok. Reza Zarrab’ı hiçbir zaman ve hiçbir yerde görmedim, tanımıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!