Aşıklardan protokole fasıl

Güncelleme Tarihi:

Aşıklardan protokole fasıl
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2017 16:33

Aşıklardan protokole fasıl

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği tarafından prtookol üyelerine yönelik faslı muhabbet programı düzenlendi. 

Aşıklar Derneğinde gerçekleştirilen programa Vali Davut Gül, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Belediye meclis üyesi Erdoğan Yuvacı, resmi kurum müdürleri ve oda başkanları katıldı.

Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık, bu günlerde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Dernek olarak kuruluşumuzdan bu güne kadar beraber ve kardeş olma anlamında kültürümüzün zenginliğini katarak katkı sağlamaya çalıştık. Kültür derneğimizin bu güzel mekanında var olduğumuzun bir ifadesi olarak burada bulunmaktayız. Kültürümüz bizleri kadirşinas bir toplum haline getiren çalışmalardan birisidir. Çok kısıtlı imkanlarda olsak da üstlendiğimiz görevin ciddiyetini bilerek devletimiz, milletimiz ve halkımızla bütünleşerek çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

İlk kez aşıklar ve fasıl heyeti üyeleriyle bir araya geldiğini ifade eden Sivas Valisi Davut Gül, derneğin güzel bir mekanı olduğunu dile getirerek Sivas'ın kültür zenginliği olan aşıklar, ozanlar ve fasıl heyeti ile bir araya gelmekten dolayı memnuniyetini ifade etti.

Konuşmaların ardından aşıklar, ozanlar ve Fasıl Heyeti Türk Halk Müziği topluluğunun sunumları gerçekleştirildi.Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği, katılımcılara çiğ köfte ikramında bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!