Aşık Veysel ile duygu dolu gece

Güncelleme Tarihi:

Aşık Veysel ile duygu dolu gece
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 10:48

Aşık Veysel ile duygu dolu gece

Haberin Devamı

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'ndeki Ahmet Altan Anadolu Lisesi'nin öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan iki farklı koro, Aşık Veysel'i anma programı kapsamında ünlü Türk halk ozanının eserlerini seslendirdi.

Alaşehir Ahmet Altan Anadolu Lisesi ve Alaşehir Yunus Emre Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği Aşık Veysel'i anma programı kapsamında müzik öğretmenlerinden oluşan Ala Oda Orkestrası ve öğrencilerden oluşan koro sahne aldı. Aşık Veysel'in eserlerinin seslendirildiği geceye Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin, Ahmet Altan Anadolu Lisesi'ni yaptıran iş adamı Ahmet Altan, eşi Nermin Altan ile birlikte yaklaşık 500 kişi katıldı. Alaşehir Yunus Emre Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan 'Hayatın Size İhtiyacı Var' başlıklı sunumun ardından Aşık Veysel'in kendi sesinden şiirleri ve bağlama dinletisi izleyenlerin beğenisine sunuldu. Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Aşık Veysel'in hayat felsefesine uygun olarak vatandaşlara bir gönüllülük projesinde yer almalarını tavsiye etti. Bilgin, okulu yaptıran hayırsever işadamı Ahmet Altan'a teşekkür etti.

1998 yılında kurulan Alaşehir Yunus Emre Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Ayşe Köseoğlu, bugüne kadar 700 yüksekokul öğrencisi mezun ettiklerini 140 öğrencinin ise eğitim giderlerini aylık olarak karşıladıklarını dile getirdi.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!