Asi mi, asil mi

Elbette her ikisi de! Sadelikten bir ayrıntı, sıradanlıktan uzak bir zarafet için "asi" görünümün bir parçası olmayı tercih eden kadınlar, bunu güçlü bir feminenliğin, altı çizilen bir asaletin yansıması olarak nitelendiriyor. Ve anahtar ürünlerini seçiyor...

Deriler, zımbalar ve koyu renklerle kendine has "asi" bir kimliği olan kış sezonunda, belki de kadınların en çok dikkatini çeken trendlerden birinin bu görünüm olduğunu söyleyebiliriz. Derinin dünya modasında öne çıktığı soğuk sezonda, motorcu montları, pardesüler, deri elbiseler, kalitesi, tasarımı ve detaylarıyla öne çıkan bot ve ayakkabılar gardıropların yeni lüksleri arasında yerini alıyor.

Yumuşak derilerden tasarlanan iri çantalar, her gün seyahate çıkıyor izlenimi verirken, boyları biraz büyüyen clutch’lar, yani el çantaları, gecelerden gündüzlere taşınıyor. Marc Jacobs, Prada ve Louis Vuitton’un el çantaları, Burberry’nin hem gece hem de gündüz yanınından ayıramayacağınız "Medieval" clutch’ları, moda takipçilerinin yakın markajında.

Bu hafta, lüks markalardan örnek vererek yapacağım yorumlarda, giyim-kuşamlarıyla öne çıkan stil ikonu sıfatını sonuna kadar hak eden yıldızların tercihlerinden yola çıktım. Onlar, verdikleri mesajlarda derinin altını bir kez daha çizerken, sezonun en moda el çantalarına modellik yapıyorlar. Krokodil, gümüş, zımba, rugan ve kapitone çantaları süsleyen detaylar arasında yerini alırken Burberry zımbaları, Tod’s ise çanta ve ayakkabılarında ruganı öne çıkarıyor.

Ortaçağ’dan mesajınız var

İngiliz zarafetini, Ortaçağ’ın ruhuyla buluşturan aksesuar modellerinde, kadınlar tek bir parça ile tarzlarını zenginleştiriyorlar. Aslında ortaya çıkan görünümde hissedilen başkaldırı, biraz daha "asi" bir duruşa sahip. Tepeden tırnağa siyahlar içinde halinden son derece memnun ve kendinden emin bir kadınla karşılaşıyoruz şimdilerde.

Bu yılın en çok konuşulan top modeli Agyness Deyn, uzun siyah elbisesinin altına giydiği, çift sıra nikel zımbalarla süslü Burberry ayakkabılarıyla son derece kadınsı bir görünüme sahip. Sahip olduğu zarafet ve yalınlık ise bu ayakkabılarla yeniden sorgulanır nitelikte... Yine bu modelin tutkunları arasında yer alan Sienna Miller, aynı ruh haliyle yaratmış kombinasyonunu... Ona baktığınızda da en güçlü mesajı ayakkabıları veriyor. Tek bir hamle yapıyor ve oyunu kazanıyor!

Artık mevsim tanımayan açık ayakkabılar arasında zirveyi zorlayan ayakkabıyı tercih edenler arasında, Mischa Barton daha sportif bir kombinasyonun tamamlayıcısı olarak kullanmış zımbalı modeli. Jennifer Lopez ise siyah-beyaz bu şık elbisesinin altında güçlü bir etki yaratmış. Metali bileklerinde de kullandığı için bir denge yakalamış. Ama sadece "siyah" bu modele daha çok yakışmıyor mu, ne dersiniz?

Seçimlerinizi yaparken de içinizdeki çelişkiyi bu şekilde yok edebilirsiniz. Sadelikle, trendler arasında gidip geliyorsanız, kozunuzu aksesuarlardan yana kullanın. Yalınlık şık bir çanta, fular veya botla çok daha farklı bir boyuta taşınabilir. Sezonun en "tutku" yaratan modeli Burberry "Knight Bag", Eylül ayından itibaren ülkemizde de satılmaya başladı. Ve kesinlikle kadınların güçlü feminenlik arayışına dikkat çekiyor. İri çivilerle (zımbalarla) bezenmiş napa deri, file dokulu ve düz napa deri olmak üzere üç modele sahip. İngiliz lüksü ve Ortaçağ’a ait detayları bu çantada buluşturan marka, gündüz ve gece kullanılabilen bu modelden iki boy yaratmış.

MODA HABER

Sadece iki tekerlek değil

Chanel, 2008 yaz koleksiyonuyla birlikte el yapımı ergonomik bir bisiklet üretti. Coco Mademoiselle’in o yıllardaki spor tutkusuna ithafen yaratılan bu lüks objesi, siyah deri selesi ve detayları, yine Chanel kabartmalı logolarıyla markanın zarafet anlayışını taşıyor. Sekiz vitesli bisiklet, Aralık ayından itibaren Avrupa’daki Chanel butiklerinde satışa sunulacakmış. Fiyatı: Yaklaşık 12 bin Dolar.

Nike 35. yılını kutlıyor

Bu kutlama için yaratılan özel Sports Culture koleksiyonu, markanın ürünlerinin farklı yerlerinde bulunan 26 derecelik "v" şeklindeki açıdan esinleniyor. Geniş paçalı, rahat Woven pantolonları, Cortez’den esinlenilerek tasarlanan Shox Rivalry, Air Max 97’den esinlenilerek tasarlanan Nike Plata ve 26 derecelik açıyı temel alarak tasarlanan Long Sleeve Tee tişört, öne çıkan klasik ürünler arasında.

Kuş gibi

Modadaki tüy tutkusu kadınların ihtişamlı görünümlerine katkıda bulunuyor bu kış. Özellikle kıyafetlerin etek uçlarını, çatmalarını süsleyen bu detay, farklı renklerde olabiliyor. İşte Marni’nin bu çantası sezonun en moda parçalarından biri olarak dünya listelerinde. Modayı yakından takip edenlerin bilgisine...

Çok şık, çok tarz

Kazaklar elbise, çoraplar tayt, elbiseler tunik, kemerler korse oldu... Şık göründüğü sürece artık hiçbir şey bizi şaşırtmıyor...

Eva Mendes’i Max Azria defilesinde kazak elbisesiyle gördüğümüzde, sezonun hit parçalarından birinin bu olacağına emindik. Modaya yön veren markanın dünyada ve ülkemizde çok ilgi gören gece koleksiyonun yanı sıra gerçekten hiç göz ardı edilmeyecek gündelik tasarımları bulunuyor. Üstelik bu koleksiyonu da, tıpkı gece olduğu gibi kadınları olduklarından daha çekici gösterecek kesimlere, kumaşlara, bunlara ek olarak modada "bireysellik" arayanların çok hoşuna gidecek detaylara sahip. Üstelik her bir parçadan fazla üretilmediği için aradığınız ayrıcalığa da sahip olabilirsiniz. Bizim bu haftaki önerimiz, hem şık hem de stil sahibi bir görünümde söz sahibi bu kazak-elbiseler.

Ofisten geceye taşınacak bir şıklık anlayışının da vazgeçilmezleri arasında, farklı renklerde, kesimlerde ve kesinlikle çok rahat. Bcbg Max Azria kış koleksiyonu, dokuma ve renk karışımları ile oldukça sofistike ve romantik havaya sahip. Bol kesimli bu elbiseler arasında hareket sevenler için uyumlu renk geçişlerine sahip modeller de mevcut. Seçenekler şehirli kadınlara rahat etme şansı veriyor.

BENİM OLMALI

Gösterişli ve modern

Modern tasarımlarıyla altına yepyeni bir kimlik kazandıran markalar arasında Gülaylar Altın, sonbahar - kış koleksiyonunda modern ve neo-klasik takılara yer veriyor. Günlük hayatta rahatlıkla takabileceğiniz modeller arasında, beyaz ve sarı altın karışımı iri yüzükleri ve spor kıyafetinizle bile rahatlıkla takabileceğiniz bu bilekliği çok beğendim.
Yazarın Tüm Yazıları