Asgari ücrette ‘tarih’ bilmecesi

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücrette ‘tarih’ bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 13:37

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “yeni ücretin tarihi” konusunda farklı düşünüyor. Başbakana göre 1300 TL’lik asgari ücret yıl başında, Babacan’a göre yıl sonunda mümkün olacak.

Haberin Devamı

AK Parti’nin 1300 TL’lik asgari ücretin uygulanması tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile, Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açıklamaları “yeni ücretin tarihi” konusunda da bir belirsizliği ortaya çıkardı. Başbakan Davutoğlu, 2016 yılı başında 1300 TL’ye geçileceğini belirtirken; Babacan yıl sonunda yeni asgari ücretin uygulanacağını söylüyor.

NİYETİMİZ 2016
Eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan konuyla ilgili kapsamlı açıklamasını hafta başında yaptı. Halen AK Parti Ankara Milletvekili adayı olan Babacan, seçim beyannamesi çalışmalarına katıldığını belirterek, “Bizim niyetimiz şu Aralık 2015’teki bin lira olan asgari ücretin Aralık 2016 geldiğinde bin 300 lira olması” dedi.

Asgari ücret tespitinin genelde aralık ayında yapıldığını hatırlatan Babacan, “O gün kurulacak hükümet de sosyal taraflarla oturur, konuşur ve muhtemel mahsurları asgariye indirecek bir çerçeve üzerinde de o gün için anlaşılır. Biz asla işverenimizi mağdur etmek istemeyiz, Türkiye’de işsizliği artıracak, kayıtdışılığı artıracak bir tablo görmek istemeyiz” diye konuştu. Davutoğlu ise, Babacan’ın açıklamalarının ardından dün Manisa mitinginde konuya değindi ve asgari ücrete ocak ayında vaadettikleri zammı yapacaklarını söyledi. Davutoğlu, “Bin lira olan asgari ücreti hemen 2016 başında bin 300 liraya çıkartıyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!