‘Asgari ücret bizde 2 bin 100 lira'

Güncelleme Tarihi:

‘Asgari ücret bizde 2 bin 100 lira
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 15:30

Türkiye’de en yüksek maaş veren belediyenin Çankaya Belediyesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Asgari ücret Çankaya Belediyesi’nde 2 bin 100 liradır” dedi.

Haberin Devamı

2014 yerel seçimlerinde Çankaya Belediye Başkanı seçilen Alper Taşdelen, yaptıkları hizmetleri ‘Mazbatadan Bugüne Yüz Güldüren 100 Rekor’ adlı toplantıda anlattı. Başkan Taşdelen, özetle şunları söyledi:

GENEL BAŞKAN’IN TALİMATIYDI

“Belediyecilik bizim, sosyal demokratların işidir. Bütün bu hizmetleri yaparken emeğe de en çok sahip çıkan belediye Çankaya Belediyesi oldu. Sayın genel başkanımız bütün belediyelere ‘asgari ücreti bin 500 TL yapacaksınız’ talimatını vermişti. Şu anda o bin 500 TL’lik asgari ücret Çankaya Belediyesi’nde 2 bin 100 liradır.

‘Asgari ücret bizde 2 bin 100 lira

ORTALAMA MAAŞ 5 BİN 400 LİRA

Çankaya Belediyesi en iyi toplu iş sözleşmelerini imzalayan, en iyi sosyal hakları veren belediyelerin en yukarısında yer alır. Bizim kadrolu işçilerimizin ortalama maaşı 5 bin 400 liradır. İmar A.Ş’de ortalama maaşımız 4 bin, Belde A.Ş’de 4 bin 500 liradır. Bu Türkiye’de en yüksek maaş demektir. Bunu ben övünerek söylüyorum. Memuruyla, işçisiyle hemhal olmayan belediye başarılı olamaz.

Haberin Devamı

BİN 200 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU

Genel başkanımızın bize ilettiği konulardan biri de öğrenci yurduydu. TED Üniversitesi ile beraber 420 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdumuzu hayata geçirdik. Şimdi de bin 200 kişilik öğrenci yurdu için düğmeye bastık. TED Üniversitesi ile beraber bin 200 kişilik öğrenci yurdu yapacağız. Elimizdeki en değerli arsa Turan Güneş’teki arsamız. O arsaya da bin 200 kişilik öğrenci yurdu yapacağız.”

‘Asgari ücret bizde 2 bin 100 lira

ÇANKAYA’NIN AKM’Sİ 29 EKİM’DE AÇILACAK

Çankaya Belediyesi’nin ‘Mazbatadan Bugüne Yüz Güldüren 100 Rekor’ isimli toplantısında 29 Ekim 2018’de açılması planlanan Atatürk Kültür Merkezi ile birlikte yüzme havuzları, pazar yerleri, parklar gibi öne çıkan projeler ile Halk Kart, Sağlık Kart gibi uygulamalar anlatıldı. Sunuculuğunu sanatçı Levent Üzümcü’nün yaptığı etkinlikte CHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları ve sanatçı Zülfü Livaneli de yer aldı. Toplantıya daha önce katılacağı duyurulan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, programı nedeniyle katılamadı.

BAKMADAN GEÇME!