Asgari ücret 1350 liraya inecek

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücret 1350 liraya inecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 15:16

Asgari ücret 1350 liraya inecek

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’e bağlı Tekstil Sendikası Genel Başkan Danışmanı Nihat Bencan, açıklanan yeni asgari ücretin açlık sınırının bile altında kaldığını ve aslında yeni asgari ücretin kesintilerle bin 350 liraya ineceğini söyledi.

Tekstil Sendikası Genel Başkan Danışmanı Nihat Bencan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu tarafından 2017 yılı için asgari ücretin yüzde 8 artışla net bin 404 olarak açıklandığını belirterek, asgari ücrete yapılan sözde zammın gerçek bir aldatmaca olduğunu öne sürerek, "2017 yılı asgari ücretini hükümet, işverenlerle beraber belirledi" dedi.

Asgari ücret artışının kabul edilebilecek bir artış olmadığını vurgulayan Bencan, asgari ücrete yapılan 104 lira zammın 56 lirasının zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi'ne harcanacağını ifade etti. Uygulanmakta olan vergi dilimi nedeniyle asgari ücretin asgari geçim indirimi hariç aslında bin 350 liraya gerileyeceğini vurgulayan Bencan, yeni ücretin 2017 yılında yapılacak zamlar ve fiyat artışları ile eriyeceğini ve 2016 yılının da gerisine düşeceğini söyledi.

Asgari ücretin sefalet ücreti olmaktan çıkarılması ve vergi dışı bırakılması gerektiğini kaydeden Bencan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu tarafından açıklanan bu zam oranı, işin doğrusu devletin kendi verileri ile de uyuşmuyor. TÜİK’in asgari ücret tespit komisyonuna sunmuş olduğu verilerde bir işçinin asgari geçim maliyetini 1669 TL olarak belirtilmişti. Hükümet her zaman yaptığı gibi yine işçilerin ve sendikaların taleplerini dikkate almadı. Hükümet, TÜİK verilerini de es geçti. İşçilerin asgari ücretin tarafı olmadığı koşullarda, masada yer almadığı durumda hep kaybeden işçi ve emekçiler olacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!