AGİ 2017'de ne kadar olacak? 2017 asgari geçim indirimi tablosu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 09:53

Asgari Geçim İndirim (AGİ) için belirlenen rakam dün belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 2017 asgari ücreti için belirlenen rakamı açıklaması ardından 'AGİ 2017'de ne kadar olacak?' sorularının yanıtı da kesinleşmiş oldu. 2017'de bekar bir çalışana ödenen AGİ tutarı 133 TL oldu. Peki, evli ve çocukların asgari geçim indirimi ne kadar olacak? İşte, 2017 asgari geçim indirim tablosu!

Haberin Devamı

Asgari Geçim İndirimi (AGİ) 2017 yılında ne kadar olacak soruları için resmi açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapıldı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği 2017 AGİ tablosu bekar, evli ve çocuklular için farklılık gösterirken, minimum 133 TL ile maksimum 226 TL arasında değişkenlik kazanıyor. Peki 2017 yılı yeni AGİ ücretleri ne kadar olacak? İşte vatandaşların medeni durumuna göre farklılık kazanan yeni asgari geçim indirimi tablosu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretin 2017 yılı için yaklaşık yüzde 8 artış ile net 1,404 TL, brüt 1,777.5 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yeni asgari ücreti belirtmesi ardından ‘Asgari geçim indirimi (AGİ) 2017’de ne kadar olacak?’ sorularına da yanıt geldi.Zamla birlikte asgari geçim indirimi (AGİ) ücreti de arttı. 2017'de bekar bir çalışana ödenen AGİ tutarı 133 TL oldu. Asgari ücret yeni yılda net 1404 lira olarak açıklandı. Çalışanların maaşlarına yansıyacak asgari geçim indirimi de asgari ücrete göre belirlenecek. Peki, yeni AGİ ne kadar olacak, tutar neye göre değişiyor. İşte, tüm merak edilenler ve 2017'de geçerli olacak AGİ rakamları...

Haberin Devamı


AGİ 2017de ne kadar olacak 2017 asgari geçim indirimi tablosu

2017 Asgari Geçim İndirimi tutarları çalışanların medeni durumuna göre değişiklik gösteriyor. AGİ hesaplamaları da asgari ücretin yıllık brüt tutarı, personelin medeni durumu (evli, bekar, çocuklu gibi) dikkate alınarak belirleniyor.

AGİ NEDİR?

Asgari Geçim İndirimi , bireyin veya geçim düzeyini sağlayacak bölümün toplam gelirden düşülerek vergi dışı bırakılması anlamına geliyor. Asgari Geçim İndirimi medeni duruma göre ve çocuk sayısına göre değişiklik gösterir. AGİ, işçiye işveren tarafından devlet adına ödenir ve işverenin gelir vergisinden düşürülür. Başka ifadeyle devletin bir çalışana bakmakla yükümlü olduğu kişilere bakarak, çalışanın ödediği gelir vergisinin çalışana iade edilmesidir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!