Aşerenlerin manavı

Güncelleme Tarihi:

Aşerenlerin manavı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 08:54

Aşerenlerin manavı

Haberin Devamı

İZMİR'in Basmane semtinde 24 saat hizmet veren 'Nizami Manavı' mevsimi olmasa da her türlü meyveyi bulundurması nedeniyle 'aşerenlerin manavı' olarak ünlendi.

Hamilelik döneminde anne adaylarının canı mevsiminde bulunmayan meyveleri çekince, eşleri de bu isteğini yerine getirmek kentin altını üstüne getirmek zorunda kalıyor. Basmane semti Anafartalar Caddesi üzerinde 24 saat hizmet veren, her mevsimin meyvesinin satıldığı Mehmet Buran'a ait olan Nizami Manavı' aşeren kadınların ve onların isteklerini yerine getirmeye çalışan kocaların kurtarıcısı oluyor.

Manav dükkanının sahibi Mehmet Buran, hamile kadınların canının yazın en çok nar, ayva, mandalina gibi kış meyvelerini, kışın ise yaz meyveleri olan yeşil erik, çağla badem, kiraz, şeftali, yaş üzüm çektiğini belirtti. Bu meyveleri yaz kış dükkanında bulundurduğunu anlatan Buran, "Ben de bulunmayan meyveleri yurt dışından ithal ediyorum. Bu meyveleri soğuk hava depomda muhafaza ediyorum. 24 saat işyerimi açık tutuyor, hiç kapatmıyorum. Gece 03.00'te bile aşeren eşinin istediği meyveyi almaya gelenler oluyor. İzmirli kadınların bu konuda içi rahat olsun. Canlarını isteğini her mevsimin meyvesi bende var" dedi.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!