Aşçılık öğrencileri kep atarak mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

Aşçılık öğrencileri kep atarak mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 13:38

Aşçılık öğrencileri kep atarak mezun oldu

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK- Yurdaer ÖZTÜRK/ MENGEN(Bolu), (DHA) - TÜRKİYE'nin dört bir yanından yaklaşık 700 öğrencinin eğitim gördüğü Bolu'nun Mengen İlçesi'ndeki Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 5'i kız 140 öğrenci, 'Aşçılık Yemini' edip kep atarak mezun oldu.
Aşçılar diyarı Mengen'deki lisede eğitimlerini tamamlayan 140 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Okulun bahçesinde yapılan törene Mengen Kaymakamı Yavuz Akyol, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, aşçılar, mezun olan öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. 
'ÖĞRENCİLERİMİZ KOLAY İŞ BULUYOR'
Okul Müdürü Selami Kurtoğlu, alanlarında Türkiye'nin en prestijli okulu olduklarını söyledi. Bugüne kadar 2 bin 500 civarında öğrenci mezun ettiklerini ifade eden Kurtoğlu, "Günümüzde iki üniversite bitirilse bile iş bulma sorunu olabiliyor. Ancak bizim öğrencilerimiz çok kolay iş bulabiliyor. Biz çocuklarımızın daha eğitimli olmaları için tabii ki üniversiteye gitmelerini de öneriyoruz. Geçen sene üniversite sınavına giren öğrencilerimizin başarı oranı yüzde 70'di. Bu sene bu oran umuyoruz ki yüzde 85’lere çıkacak. Çocuklarımızı Türkiye’nin her yerinde mesleğini en iyi şekilde yapacak, donanımlı halde mezun ediyoruz" dedi.
'EN BÜYÜK SORUNUMUZ KONAKLAMA'
Türkiye'nin yaklaşık 60 ilinden öğrencileri olduğunu belirten Kurtoğlu, "Türkiye'nin her yerinden okulumuza öğrenci gelmek istiyor. Buradaki en büyük sorunumuz konaklamadır. Yaklaşık 700 öğrenci okulumuzda okuyor. Bunların 52'si kız. 168 kişilik erkek öğrenci yurdumuz var. Bu bizim ihtiyacımızı karşılamıyor. Öğrencilerimiz, özel pansiyonlar, oteller ve evlerde barınmaya çalışıyor" diye konuştu. 
BABA-OĞUL KÜRSÜDE
Törende mezun olan 140 öğrenci arasında yer alan Burak Çağrı Karaarslan, aynı okuldan 1994'te mezun olan babası Turan Karaarslan ile birlikte kürsüye çıktı. Şu anda özel bir şirkette aşçılık yapan Turan Karaarslan, oğlunu yıllar önce kendi oturduğu sıralardan geçip kendisi gibi aşçı olmasının gururunu yaşadığını söyledi. Burak Çağrı Karaarslan ise, "Böyle güzel bir okuldan mezun olmak benim için çok özel bir duygu. Babamın izinde iyi bir aşçı olmak için daha çok çalışacağım" dedi.
Konuşmaların ardından okulu derece ile tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Daha sonra 140 öğrenci 'Aşçılık Yemini' etti. Ardından kepçe demir teslimi yapıldı. Kepçeleri alt sınıftaki arkadaşlarına devir eden öğrenciler, daha sonra hep birlikte aşçı keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Törenin sonunda katılımcılara Mengen pilavı, et döner ve ayran ikram edildi.

FOTORAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!