Aşçılık Kupası Mengen 2018 tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Aşçılık Kupası Mengen 2018 tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 16:00

Aşçılık Kupası Mengen 2018 tamamlandı

Haberin Devamı

Yurdaer ÖZTÜRK/MENGEN(Bolu),(DHA)- BOLU'nun Mengen ilçesinde 18 ülkenin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Aşçılık Kupası Mengen 2018 tamamlandı. Kupayı kazanan ülke Azerbaycan oldu.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu, TİKA ve Mengen Belediyesi işbirliği ile 33. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festival bünyesinde düzenlenen, jüri heyeti ve yarışmacı olarak 18 ülkenin katılımı gösterdiği Uluslararası Aşçılık Kupası Mengen 2018 tamamlandı. Yarışmaya Almanya, Hollanda, KKTC, Azerbaycan, Özbekistan, Malezya, Maldivler, Ürdün, Ukrayna, Filistin, Türkiye, Kırgızistan, Lübnan, Bosna-Hersek, Mısır, Sırbistan, Bangladeş ve Suudi Arabistan temsilcileir katıldı. Kupa mücadelesinde zafer Azerbaycan'ın olurken, ikinciliği Malezya, üçüncülüğü Özbekistan ve dördüncülüğü Maldivler kazandı.

Ödül töreninde konuşma yapan Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkanı Gökhan Tufan, Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'nin artık bir dünya markası haline geldiğini, konfederasyon olarak amaçlarının Mengen'i sadece Türkiye'nin değil dünyanın aşçılar ve aşçılık merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!