Asansöre sıkıştı itfaiye yetişti

Güncelleme Tarihi:

Asansöre sıkıştı itfaiye yetişti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 00:00

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Başkent İtfaiyesi, kolu asansöre sıkışan çocuğun imdadına yetişerek, hastaneye sevk edilmesini sağladı.

Haberin Devamı

Talihsiz olay, Varlık Mahallesi Tazminat Caddesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Kolunu asansöre sıkıştıran 8 yaşındaki U.S., çığlık atmaya başladı. Yaklaşık 10 dakika sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri duruma müdahale ederek, U.S. isimli çocuğun kolunu sıkıştığı yerden hidrolikli makaslar yardımıyla çıkardı. Bir itfaiye eri ise kurtarmanın verdiği mutluluğu içerisinde U.S.’yi kucaklayarak ambulansa taşıdı.

Sağlık durumu iyi

Küçük U.S.’nin bileğinin üzerinde sıkışmadan dolayı kısmı ve geçici eziklikler olduğu belirlendi. Sağlık durumu iyi olan U.S., kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Geçen hafta bacağına korkuluk demiri saplanan B.D. isimli çocuğu da olay yerinde demiri keserek kurtaran itfaiye ekipleri, daha sonra sağlık ekiplerinin talebi üzerine ameliyat esnasında demirin bacaktan çıkarılabilecek boyuta getirilmesini sağlamışlardı.

Haberin Devamı

İtfaiye her yerde

BAŞKENT’te ve ülkemizde meydana gelen olaylarda insanların can ve mal güvenliklerini korumak için kısa sürede müdahale eden, tonluk deprem enkazlarının altında nefes arayan, metrelerce denizin, gölün, göletin dibinden ceset çıkaran, mahsur kalan kuş ve kediyi kurtaran, trafik, iş ve ev kazaları sonucunda yaşamı tehlike altında olan insanların yardımına canları pahasına koşan Başkent İtfaiyesi, gerçekleştirdiği kurtarma çalışmaları ile de büyük takdir topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!