‘Asansör yüzünden müşteri kaçıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Asansör yüzünden müşteri kaçıyor’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 16:37

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş hanı gibi çok katlı binalardaki esnafın yanlış asansör etiketi yüzünden müşteri kaybettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Palandöken, "Geçtiğimiz yıl denetlenebilen 356 bin asansörden 87 binine kırmızı etiket konuldu. İş hanı gibi çok katlı binalarda üst katlarda dükkanı olan esnaf bu sebeple müşteri kaybediyor. Denetimler işinin ehli kişiler tarafından sağlıklı şekilde yapılmalı ve denetim yapanlar da denetlenmeli" dedi. Palandöken, "Toplam sayısı 477 bin olan asansörlerin geçtiğimiz yıl yalnızca 365 bini denetlendi. Bunların yüzde 24'üne yani 87 binine kullanımı yasak anlamındaki kırmızı etiket konuldu. Bu denetimler belediyenin elindeki verilere göre yapılıyor. Eldeki kayıtlar yetersiz olduğu için bu asansörlerin 121 bini hiç denetlenemedi" ifadelerini kullandı.

DENETİMİ TEK KURUM YAPMALI

İş hanlarında dükkanı olan esnafın asansör yüzünden müşteri kaybettiğine değinen Palandöken, "Sorunsuz çalışan asansörlere kırmızı etiket konurken, sürekli arıza yapan asansörlere mavi veya yeşil etiket konulabiliyor. Bu da iş hanlarında dükkanı olan esnafa müşteri kaybettiriyor. Örneğin 7'nci kattaki terzisine, 4'üncü kattaki berberine gidecek vatandaş asansör yoksa ya da çalıştığı halde kırmızı etiket konulduysa binemiyor. Kimsenin mağdur olmaması için asansör denetimleri tek bir kuruma bırakılmamalı. Denetim yapanlar da denetlenmeli. Kırmızı etiket gerçekten çalışamayacak durumda olan, tehlike arz eden asansörlere konulmalı" açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!